Dotekománie doporučuje #42 – Flightradar24

Dotekománie doporučuje #42 – Flightradar24
2014-05-17T12:00:47+02:00
• 17. 5. 2014

Při zkoumání oblohy se nám často naskytne pohled na letadla, která nám neustále přelétají nad hlavami. Nevím, jak to máte vy čtenáři, ale mě často napadala otázka: „Co je to za letadlo? Odkud letí, a kam?“. Právě s touto otázkou vám pomůže dnešní doporučení na nejlepší aplikaci v tomto oboru. Autoři Flightradar24 AB se už dávno rozhodli lidem přinést alespoň trochu přehledu, co se děje na obloze a vydali aplikaci jménem Flightradar24.

Filghtradar24 můžete znát z webového rozhraní, které má stejné funkce jako aplikace. Flightradar24 v podobě mobilní aplikace svému uživateli přináší výhodu přenosnosti, jelikož ne každý má u sebe stále notebook s připojením na internet. Po spuštění aplikace vás uvítá příjemné uživatelské rozhraní, které je velmi dobře rozvrženo a své uživatele nijak nemate. Ihned se vám ukáže mapa, na které můžete vidět tisíce ikon letadel, která právě někam letí.

unnamed (1)_result unnamed (2)_result

V případě, že se nacházíte venku a jakékoliv letadlo zahlédnete, jednoduše si o něm zjistíte mnoho informací, které se zobrazí po kliknutí na ikonku letadla. Ikony letadel na mapě jsou různé a dá se dle nich bez kliknutí rychle zjistit, o jaký typ letu se jedná. Pokud vás bude ono letadlo zajímat více, zobrazí se vám např. informace o aktuální výšce letu, rychlosti letadla, přesné souřadnice, odkud a kam letadlo letí. Pro rychlejší nalezení vaší polohy aplikace využívá informace o poloze z GPS nebo sítě (záleží na vašem nastavení).

unnamed (10)_result unnamed (9)_result

Zajímavým počinem je zobrazení pohledu z kokpitu v 3D, pomocí této funkce si můžete udělat alespoň trochu obrázek o tom, co piloti vidí. Nesmím zapomenout na možnost zobrazení trasy letu. Pokud na nějaké letadlo kliknete, ukáže se na mapě čára, která prochází letadlem, přičemž ukazuje trasu, kterou letělo a také trasu, kterou ještě poletí.

unnamed (3)_result unnamed (4)_result unnamed (5)_result unnamed (6)_result

Jestliže máte z létání strach, nebo zrovna letí někdo z vašich blízkých, můžete sledovat celou trasu letu v aktuálním čase, přičemž se bude mapa posouvat dle polohy letadla.

Pokud by vás napadlo, že budete zkoumat např. vzdušný prostor Ukrajiny a sledovat nejrůznější stíhačky, vrtulníky apod., musím vás zklamat. Na mapě se vůbec nezobrazují a nejsou kýmkoliv poskytovány informace o nich.

unnamed (7)_result unnamed (8)_result unnamed (11)_result unnamed (12)_result

Aplikace Flightradar24 je určena především pro uživatele, kteří neustále něco nového objevují a rádi se zajímají o informace. Flightradar24 je dostupný pro iOS, Android a WP, přičemž verze PRO stojí 80 Kč naa Android a iOS. Pro systém Windows Phone stojí verze PRO 60 Kč.

logo-app Flightradar24 - Flight Tracker Flightradar24 AB 3,63 US$ ANDROID logo-app Flightradar24 Free Flightradar24 AB Zdarma ANDROID

logo-app Flightradar24 | Flight Tracker Developer Zdarma iOS [winphone]flightradar24/6341514f-ad9d-43de-a579-34086c4180e7[/winphone][winphone]flightradar24/e81a36de-8d8e-430e-900e-c32109b97c0c[/winphone]

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat