Google, Motorola a Apple – smír a spolupráce v patentové reformě

Google, Motorola a Apple – smír a spolupráce v patentové reformě
2014-05-17T11:26:31+02:00
• 17. 5. 2014
1

Možná byste nadpis řadili mezi povedené vtípky, které se mají objevovat zejména prvního dubna. Světe div se, společnosti Apple a Google nacházejí společnost cestu v oblasti patentových válek.

Screen-Shot-2013-04-11-at-17.15.53

Dle agentury Reauters došlo v pátek k celkem zajímavé události. Apple a Motorola Mobility ukončují všechny patentové spory, které se táhnou již několik let. Bohužel se nejedná o mezilicenční dohodu, jen dochází ukončení patentové války. Přesné důvody vedoucí k tomuto rozhodnutí nejsou známé.

Můžeme jen odhadovat, co vedlo firmy k tomuto usnesení. Je celkem možné, že velkou roli hraje nedávný prodej mobilní divize Motoroly společnosti Lenovo. Apple se snaží uspět na čínském trhu a spory by mohly ztěžovat strategické plány. Jedná se jen o domněnku, která se mi zdá poměrně logická.

Zároveň s těmito zprávami se dozvídáme, že Google a Apple začínají spolupracovat v oblasti patentových zákonů. Chtějí spojit síly, aby došlo k samotné reformě. To by mohlo mít za následek eliminaci zbytečných sporů. Ve výsledku by se teoreticky mohl zpřísnit celý patentový systém.

Bohužel tento typ spolupráce nijak nezastavuje současné spory Applu s jinými výrobci využívající systém Android. Zde stále bude nejsledovanější soudní přestřelka s korejskou společností Samsung. Bohužel ani Google nezůstává stranou a stále povede spory s Rockstar Consortium, které bylo založeno Applem, Microsoftem, BlackBerry, Ericssonem a Sony.

Zdroje: androidpolice.com, reuters.com, cultofandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Pavel Kempný

18. 5. 2014, 20:44

Zákon, nezákon. Bez ohledu na něj je věcí firemní kultury jestli ten „klacek“ využijí. To že mám v garáži motorovou pilu ještě neznamená že ji použiji na souseda.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat