Evleaks: „Nexus 6 neexistuje“ aktualizováno

Evleaks: „Nexus 6 neexistuje“ [aktualizováno]
2014-05-17T19:30:29+02:00
• 17. 5. 2014
1

Aktualizováno 19:30

Evleaks vydává jednu informaci za druhou, přičemž ta poslední se týká již samotného zařízení LG zapadající do linie Silver. Mělo by se jednat o neformálního nástupce Nexusu 5.

Screenshot_91

LG „Silver“ by měl být poháněn procesorem MSM8994 od společnosti Qualcomm. Konkrétně se jedná o Snapdragon 810, který byl letos oznámen, ale doposud neexistuje zařízení s touto novinkou. V jeho výbavě najdeme čtyři jádra Cortex A57 a další čtyři Cortex A53. Vše s využitím architektury big.LITTLE s GTS (umožní využití všech jader najednou). Grafika je zde Adreno 430.

Snapdragon 810 je již 64bitový, tudíž asi můžeme očekávat i 64bitový Android přímo od Googlu.

Původní článek 7:50

Na začátku roku se začaly objevovat první náznaky příchodu Nexusu 6, což je neoficiální označení dalšího smartphonu zapadajícího do této linie referenčních zařízení od Googlu. Byli jsme ujištěni, že v první polovině tohoto roku nebude představen.

Goodbye Nexus Android Silver tipped to replace Google’s inexpensive smartphone initiative

Zároveň se objevily první informace o projektu Silver. Na počátku jsme měli jen pár fotografií zachycující prezentaci o novince. Po nějaký čas se nic nedělo a dokonce se neobjevily jakékoliv další úniky. Následně se znova vynořila zpráva o projektu Silver, která byla konkrétnější.

Z ní vyplynulo, že kompletně nová série smartphonů nahradí původní linii Nexus. Dočkáme se několika vybraných mobilů, jenž budou obsahovat čistý systém Android. Tentokrát Google nebude hovořit do vzhledu nebo specifikací smartphonů, vše bude v rukách výrobců. Google by se měl postarat zejména o aktualizace a marketing.

Odhadovali jsme, že k výměně Nexus linie za Silver dojde nejdříve ke konci příštího roku. Ovšem známý zdroj Evleaks nyní vydal několik zpráv o současném stavu. V první informaci jednoznačně říká, že neexistuje Nexus 6 a máme se s těmito smartphony rozloučit.

Screenshot_87

Tímto roznítil diskuzi jeho fanoušků, kteří začali polemizovat nad tím, jaký další smartphone si koupí. Samozřejmě se objevily negativní názory. Vzápětí Evleaks posílá na internet další status, v kterém naznačuje, že nás čeká něco nového – zřejmě linie Silver.

Screenshot_88

Aktualizováno:

Evleaks následně dodává, že bychom měli očekávat první Silver smartphone v únoru roku 2015.

Screenshot_89

Mohli bychom tyto zprávičky jednoduše přejít a počkat si, co vlastně Google ukáže nebo představí. Na druhou stranu musím dodat, že právě Evleaks se až tak často neplete a v podstatě má jedny z nejlepších zákulisních informací vůbec.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Radim Kopřiva

17. 5. 2014, 10:12

Chcete me nasrat hned dopoledne v 10:12 doufam ze je to zase blby vtip.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat