Samsung Galaxy K Zoom – nový Zoom vycházející z Galaxy S5 v přípravě

Samsung Galaxy K Zoom – nový Zoom vycházející z Galaxy S5 v přípravě
2014-04-09T06:22:01+02:00
• 9. 4. 2014
1

Už v březnu jsme začali pomalu slýchávat pověsti o modelech vycházejících ze současné vlajkové lodi Samsungu. Samsung Galaxy S5 by se měl dočkat stejně jako S4 svého brášky Galaxy Zoom S5. Tentokrát by se však model měl jmenovat jinak, což zřejmě znamená novou modelovou řadu Galaxy – Samsung Galaxy K.

Očekávalo se, že tohle zařízení dostane 19MPx čočku fotoaparátu, které bude mít několikanásobný optický zoom. Zatím se můžeme podívat pouze na zadní stranu mobilního telefonu, který nám prozradí na svém masivním objektivu pár informací.

galaxy-s5-zoom-image-leak

Na novém Galaxy K Zoom vidíte na zádech blesk, zřejmě falešnou kůži, jako to je u vlajkové lodi Samsungu, z které model vychází. Pod čočkou fotoaparátu je napsáno, že objektiv bude následující – 4.4-44mm f3.3-6.7 24mm. Také se roztrhl pytel s pověstmi o 20 MPx a 10násobném optickém zoomu.

Jak si můžete na obrázku všimnout, objektiv je tentokrát více zapuštěný do těla a nebude tedy překážet jako v minulé generaci tohoto zařízení. Také oproti minulému modelu, nevidíme na zadní straně výběžek, který byl pro uchycení zařízení velmi užitečný. Tentokrát se od něj odstoupilo, aby tělo bylo zarovnané a pohodlně se vešlo například i do kapsy.

Dalšími specifikacemi by měl být 4.8″ HD displej, 2GB operační paměť a systém Android 4.4.2. KitKat. Procesorem by se měl stát čtyřjádrový 1.6GHz nebo 1.3GHz Samsung Exynos 5 Hexa s grafickým čipem ARM Mali-T624. Časem se ukáže, jestli tyhle zvěsti o připravovaném modelu byly správné, či ne. Oficiální zprávy přímo od Samsungu zatím nejsou.

Zdroj: androidcommunity.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Vladimír Jícha

9. 4. 2014, 13:28

Tak pokud má optika rozsah ohniska 4,4 až 44mm, schopný matematik si to dá dohromady a začne počítat složitý výpočet 44/4,4. Nakonec sáhne po kaluklačce a již za pár minut zjistí, že 44/4,4 = 10. Foťák má opravdu 10x zoom. Kde se asi ty pověsti o něm berou?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat