Nokia Lumia 930 bude vybavena 5.1 Dolby Digital Plus audio nahráváním

Nokia Lumia 930 bude vybavena 5.1 Dolby Digital Plus audio nahráváním
2014-04-08T18:15:47+02:00
• 8. 4. 2014

Minulý týden se nám představila nová vlajková loď firmy Nokia. Společně s Lumia 930 se představily i další dva modely. Vlajková loď je velmi podobná exkluzivnímu modelu Nokia Lumia Icon, kterou prodává pouze operátor Verizon v USA. Ovšem mezi těmito modely najdeme i pár rozdílů.

Například u Lumia 930 se zákazník bude moci rozmyslet mezi barevnými variantami zařízení. Dalším, pro tento článek hlavním, rozdílem je nová vlastnost 5.1 Dolby Digital Plus audio nahrávání. Nokia si tímto přiřazuje prvenství, jelikož je to první smartphone, který tuhle novinku přináší.

Lumia930Range-in-line-600x600

Stejné HAAC (high-amplitude audio recording) mikrofony jsou však i na výše zmíněné Nokia Lumia Icon, a dokonce i na phabletu Nokia Lumia 1520, na který u nás vyšla recenze. Jediný rozdíl je, že u nového modelu je pro tento mikrofon přizpůsobený software, který by měla později dostat i další dvě již zmíněná zařízení.

Novinka se zatím nachází pouze na pár modelech Lumia 930, které si Nokia nechává na testování. Finská firma doufám, že dokončí optimalizaci a různé drobnosti do vydání novinky, tedy do červnu tohoto roku. Tato funkce se bude nacházet v Nastavení kamery u videa. Firma Nokia předbíhá ovšem sama sebe, jelikož už na high-end modelech můžeme narazit na skvělou kvalitu zvuku u natočených videí. Nová funkce 5.1 Dolby Digital Plus ovšem vynáší nahrávaný zvuk na nový level.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat