O nový Galaxy S5 byl ve světě velký zájem

O nový Galaxy S5 byl ve světě velký zájem
2014-04-15T08:30:38+02:00
• 15. 4. 2014

V pátek 11. dubna odstartovaný oficiální prodej ve 125 zemích světa nového top modelu Galaxy S5 má první předběžné výsledky, které jednoznačně hovoří o velkém úspěchu pro společnost Samsung. Ačkoliv úvodní mírné zklamání naznačovalo spíše menší počet zájemců, tak podle jihokorejských médií došlo na právě opačný scénář. Novinka prodejními výsledky dokonce předčila svého předchůdce, čímž samozřejmě stanovila nový rekord.

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 v celosvětovém měřítku porazil v prodejnosti loňský model o více než 30 %. Vybrané trhy v Evropě ke všemu hlásí až dvojnásobný počet zájemců než u Galaxy S4 a ani v následujících dnech nelze předpokládat, že by zájem rapidně upadl, dokud ovšem nedojdou všechny skladové zásoby. K celkovému počtu zemí v dalších dnech přibude ještě 25 nových, kterými Samsung navýší rekord v měřítku spuštění oficiálního prodeje na hranici 150.

11.04.14 - 1 11.04.14 - 6

Jenom ve městech, jako je Paříž, Amsterdam nebo Londýn, netrpělivě čekalo před pobočkami Samsungu stovky lidi, aby si pořídili dlouho očekávanou Galaxy S5. Ani samotní operátoři nepřišli na zmar, protože jej většina nabízela za dotovanou cenu. Přitom prodejní cena startovala v USA na 699 dolarech (tj. v přepočtu 13 856 Kč bez daně) a ve většině částí Evropy nebo Asie vyšel na 599 dolarů (tj. cca 11 873 Kč bez daně). Nicméně cenovka v České republice překročila hranici 17 tisíc Kč, i když na prvních 120 zájemců čekal na vybraných prodejnách Samsungu příjemný dárek v podobě chytrého náramku Gear Fit zdarma.

11.04.14 - 4 11.04.14 - 2

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat