Moto G slaví úspěch

Moto G slaví úspěch
2014-04-01T08:50:02+02:00
• 1. 4. 2014
4

Motorola u svého smartphonu Moto G zvolila taktiku nízké ceny, aniž by příliš šetřila na parametrech a konstrukci, díky čemuž mohla zaujmout širokou škálu zákazníků. To se podle posledních zpráv vyplatilo, protože za šest měsíců od vydání tento mobil vygeneroval 6 % prodejů smartphonů ve Velké Británii. To sice nezní jako nijak vysoké číslo, ale vezmeme-li v potaz, že ještě donedávna byla tato značka v Evropě na ústupu a její zastoupení na trhu bylo mizivé, je to úctyhodný nárůst.

Podobný prudký růst je patrný například i u francouzské společnosti Wiko, která se za podobný časový úsek vytáhla na 8,3 % prodejů ve Francii, nebo u Xiaomi, jejíž zařízení tvoří 18,5 % prodejů v Číně. Podle Motoroly samotné je Moto G nejúspěšnějším a nejlépe prodávaným smartphonem v její historii.

Zajímavé také je, že zákazníci kupující tento telefon jsou převážně z věkové skupiny 16 až 24 let a jsou z 83 % muži. Fakt, že většinou patří mezi sociální vrstvu s nižšími příjmy, pak již vzhledem k cenové kategorii nikoho nepřekvapí.

moto-g-by-motorola

Úspěch Motoroly je možné brát jako důkaz, že jednou z nejlepších metod, jak posílit svoji slábnoucí pozici na trhu se smartphony, je přijít s levným zařízením s nadprůměrnými parametry místo drahých zařízení, s byť těmi nejlepšími parametry. Společnost si je svého úspěchu vědoma a údajně plánuje vydat odolnou verzi Moto G, která by mohla zaujmout ještě mnoho dalších potenciálních zákazníků.

Zdroj: kantarworldpanel.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jan Polášek

Technologický nadšenec, fanoušek Googlu a jeho služeb, milovník čistého Androidu bez nadstaveb, začínající webový vývojář a politickým smýšlením libertarián.

Komentáře

Tomáš Jurka

7. 4. 2014, 14:21

Kromě foťáku mě štve ještě fakt, že se kolem displeje neskutečně hromadí prach.

Mám ji a naprostá spokojenost :)

Zdeněk Starý

1. 4. 2014, 11:21

nebyt total zkazenyho fotaku tak super foun

Jan Polášek

1. 4. 2014, 16:55

Pokud člověk fotí jen příležitostně, pak se to dá přežít. Občas se mi dokonce povedou fotky, které jsou fakt hezké. Ještě s Androidem 4.3 to byla hrůza, foťák prakticky nebyl schopný zaostřit, ale update na KitKat to hodně vylepšil a sem tam na nějakou fotku mi absolutně stačí. Přece jen za tu cenu moc telefonů s kvalitním foťákem najít nejde, možná tak Lumie 820, která je jen o pár stovek dražší.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat