Meizu MX3 Ubuntu – podívejte se na smartphone se systémem od Canonical

Meizu MX3 Ubuntu – podívejte se na smartphone se systémem od Canonical
2014-04-12T18:26:04+02:00
• 12. 4. 2014

V polovině minulého roku byl představen ambiciózní projekt Ubuntu Edge, který měl pomocí mini-investorů přinést první smartphone s Ubuntu Touch. Ačkoliv vybral rekordní částku v historii podobných start-upů, tak se nenašlo dostatek financí na realizování. Naštěstí jsme záhy dozvěděli, že společnost Canonical získala hardwarové partnery, jenž se postarají o výrobu a distribuci prvních zařízení s Ubuntu Touch.

Jednou z těchto společností je Meizu. Právě jejich model MX3 jsme mohli vidět na některých ukázkách se systémem od Canonical. Po delší době zde máme video ukazující, jak Ubuntu Touch funguje na tomto zařízení.

Systém je poměrně plynulý a můžeme vidět silnou provázanost s gesty. Díky tomu nebude potřeba tak často hledat jakákoliv tlačítka pod displejem. Jednoduchým pohybem prstu zleva doprava displeje se dostanete na domácí obrazovku. Galerie fotografií disponuje netradičním vzhledem a například notifikační lišta má více poloh.

Na druhou stranu lze říci, že systém Android můžeme změnit do podoby Ubuntu Touch – na internetu najdete i zdařilé návody. Vzniká tak otázka, jestli není už příliš pozdě na nový operační systém pro smartphony. Android dominuje celému trhu, iOS posiluje a Windows Phone se začíná více prosazovat. Samozřejmě ještě záleží na celém ekosystému a dostupnosti zařízení s Ubuntu Touch.

Možná rozmachu napomůže Vodafone, T-Mobile a Verizon, kteří jsou oficiálními partnery tohoto projektu. Jestliže vlastníte Nexus zařízení, můžete si Ubuntu Touch vyzkoušet.

Zdroj: geek.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat