Nokia v tichosti představila základní model 225

Nokia v tichosti představila základní model 225
2014-04-13T08:00:14+02:00
• 13. 4. 2014

Nejtenčí telefon určený k jednoduchému prohlížení internetu. Tak společnost Nokia v úvodě definovala novinku s číselným označením 225, která v portfoliu zapadne do nejnižší třídy. Finský výrobce tentokrát zcela vynechal segment dotykových zařízení a zaměřil se na telefony s hardwarovými tlačítky, s nimiž sklízí největší úspěch na rozvíjejících se trzích. S modelem 225 by Nokia mohla opět očekávat o něco lepší finanční výsledek.

Nokia 225 Dual-Sim

Nokia 225 do přední části dostala 2,8palcový displej s QVGA rozlišením. Před vnitřní podprůměrnou výbavou si zaslouží zmínku například předinstalovaný prohlížeč Xpress, který optimalizuje webové stránky, urychluje jejich načítání a zároveň snižuje spotřebu FUP limitu. Z nabídky aplikaci lze očekávat vyhledávač Bing, Facebook, Twitter nebo hry, jako je Block Breaker 3, Asphalt 6, Assassins Creed 3, The Avengers, Real Football 2012.

Tělo o tloušťce 10,4 mm a hmotnosti pouze 100 gramů v sobě skrývá FM rádio s RDS, Bluetooth 3.0 s funkcí SLAM (sdílení souborů přes emulovanou technologii NFC). Dále konstrukci doplňuje slot na paměťovou microSD kartu. Zadní část byla doplněna 2megapixelovým fotoaparátem a také baterii zajišťující v pohotovostním režimu výdrž až 36 dní (pro verzi dual-SIM platí 27 dní). Nakonec jej Nokia dodá během druhého čtvrtletí tohoto roku ve dvou verzích (s/bez podpory dual-SIM) a pěti barevných variacích (černá, bílá, červená, zelená, žlutá) za cenu okolo 54 dolarů (tj. v přepočtu 1 067 Kč bez daně).

Nokia 225 - barevné varianty Nokia 225

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat