Ubuntu Edge – ambiciózní projekt závislý na investorech

Ubuntu Edge – ambiciózní projekt závislý na investorech
2013-07-22T18:18:10+02:00
• 22. 7. 2013
1

Když společnost Canonical představila nejnovější systém Ubuntu Touch pro mobilní zařízení, tak jsme si hned pokládali otázku, kdy se objeví i smartphone. Do této chvíle jsme mohli vidět, že systém je dostupný pro několik zařízení, ale ani jedno nebylo striktně určeno pro Ubuntu Touch.

edge-3-large edge-4-large edge-2-large edge-1-large

Nedávno se objevilo několik zpráv, že celý projekt získává podporu i ze strany operátorů, takže jsme mohli jen tušit, že se dočkáme i smartphonu. Nikdo ale nečekal, že se Canonical pustí cestou mini investorů. Na webových stránkách Indiegogo nyní můžete podpořit projekt Ubuntu Edge, což je připravovaný smartphone. Ovšem o úspěchu rozhodnete jen vy a možná některé větší subjekty. Společnost si vzala možná až příliš velké sousto, jelikož stanovila za cíl, že pro úspěch musí nasbírat 32 miliónů dolarů. Jedná se o dosti vysokou částku, kterou musí nasbírat během 31 dnů.

Ubuntu Edge se jeví jako mobil jasných tvarů, který vypadá jako exkluzivní zařízení, díky kterému získáte větší možnosti. Po připojení monitoru, klávesnice a myši získáte plnohodnotnější počítač. Svým designem může nejednoho zájemce zaujmout, což je rozhodně dobře. Navíc se neztratí jen tak jednoduše v zástupu jiných smartphonů.

Samozřejmě vás budou zajímat i specifikace, ale zatím nejsou jednoznačně dané. Máme se těšit na vícejádrový procesor, který bude mít k dispozici 4 GB RAM. Interní paměť bude 128 GB, takže nemusíme počítat s podporou microSD karty. V zařízení budou dva systémy – Ubuntu Touch a Android. Máme počítat s podporou Dual-LTE, dual-band 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 4 a NFC. Součástí budou i dva stereo reproduktory, ale nejvíce vás asi zajímá samotný displej. Zobrazovací panel bude mít úhlopříčku 4,5 palce s HD rozlišením.

concepts-1

Samotné specifikace nejsou finální a mohou se ještě změnit. Při úspěchu tohoto typu financování se dočkáme novinky v roce 2014. Podpořit projekt můžete na oficiální stránce na Indiegogo.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Igor Ďurček

22. 7. 2013, 22:14

Uz to vydim ako nadejny projekt zabiju cenou…ale vybava bude slusna… :-)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat