LG brzy začne vyrábět vlastní procesor

LG brzy začne vyrábět vlastní procesor
2014-04-21T11:00:37+02:00
• 21. 4. 2014

Často vzpomínané téma kolem vlastního řešení procesoru od společnosti LG znovu začíná být žhavou záležitostí. Ačkoliv původní informace nejsou tentokrát rozšířeny o žádnou novou skutečnost, tak do mlýnku spekulací přispěl přímo jihokorejský výrobce prostřednictvím tiskového mluvčí. V konečném výsledku bychom se tedy mohli již letos dočkat čipové sady od LG Electronics.

LG Odin

Mluvčí společnosti konečně potvrdil předchozí informace o procesoru s názvem Odin, který přesněji řečeno řekl, že LG bude brzy vyrábět vlastní procesory, tudíž od pouhých slov může celý plán přejít do hromadné výroby. Po technické stránce ji pravděpodobně zastřeší známá firma TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) spolupracující mimo jiné také s Qualcommem, Nvidií nebo Broadcomem. O specifikacích prozatím nepadla bližší zmínka, ale u nejvyšší konfigurace se očekává osm jader seskládaných ze čtyřech Cortex-A15 a čtyřech Cortex-A7 s celkovou frekvencí 2,2 GHz.

Ten bude dále ještě doplněný o grafický čip PowerVR Series 6. Deník Korea Herald počítá s uvedením u modelu G3, jehož představení bezpochyby proběhne někdy na konci letních prázdnin, ale s dostupností pouze na mobilním trhu v Jižní Korei. Jeho mezinárodní verze by mohla dostat jeden z novějších Snapdragonů od Qualcommu. Nakonec oficiální uvedení prvního procesoru má údajně proběhnout už v polovině tohoto roku u zařízení, které nabídne pouze minimální nenáročnou konfigurací, čímž si vyslouží zařazení do nejnižší třídy.

Zdroj: koreaherald.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat