Procesor LG Odin odhalen v benchmarku AnTuTu

Procesor LG Odin odhalen v benchmarku AnTuTu
2013-12-31T15:29:16+02:00
• 31. 12. 2013

Dlouho očekávaný konkurent od společnosti LG na poli osmijádrových procesorů nese i v benchmarku AnTuTu označení Odin. Nejnovější provedený test přináší jasnější představu o jeho možném výkonu, který nakonec nebude takový, jaký mnozí očekávají, neboť osm jader nepoběží současně.

lg_logo

Osmijádrový procesor LG Odin využije první čtveřici jader pro nejnáročnější operace, zatímco zbytek zajistí výkon na klasické operace. Tuto technologii zavedla rovněž společnost Samsung u svého procesoru Exynos 5410. Každopádně první využití čipsetu Odin lze očekávat u chystané vlajkové lodi G3.

V testu AnTuTu procesor Odin běžel v rozsahu frekvencí 100 MHz – 1GHz, což na první pohled není nějak ohromující. Buď LG začalo první testování na nízkých frekvencích nebo se jednalo o běžné pracovní parametry.

LG Odin - AnTuTu

Kromě toho je souběžně po boku osmijádrového Odina vyvíjena i jeho čtyřjádrová varianta, která údajně dokáže běžet na frekvenci 2,2 GHz. Závěrem grafickou stránku doplňuje čip PowerVR Rogue, který podporuje rozlišení 1920 x 1080 pixlů. Známe jej například z aktuální vlajkové lodi Applu, iPhone 5S.

LG Odin - AnTuTu benchmark LG Odin - AnTuTu Lab

Zdroje: gforgames.com, cn.antutu.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat