Nokia se mění v Microsoft Mobile

Nokia se mění v Microsoft Mobile
2014-04-21T16:21:12+02:00
• 21. 4. 2014
2

Dokončení koupě finské Nokie americkým Microsoftem je na spadnutí. Microsoft však nekupuje celou společnost, ale jen její mobilní divizi. V souvislosti s touto koupí se změní název z Nokia Oyj na Microsoft Mobile Oy. Znamená to tak konec značky Nokia na mobilních telefonech?

MS-Nokia

 

Dle podmínek koupě Microsoft převezme všechna práva, výhody a povinnosti divize Nokia Devices and Services, včetně dohod Nokie s dodavateli, zákazníky a partnery. V souvislosti s tím se dočkáme již zmíněného přejmenování. Je tak klidně možné, že již další generace Lumií neponese název Nokia, nýbrž jen Microsoft (Mobile). Je však na americké společnosti, zda zabije tak silnou značku Nokia, na kterou mnozí zákazníci dodnes slyší.

Ovšem Nokie stále bude existovat i po dokončení akvizice. Konkrétně zůstanou divize HERE Maps a Advanced Technology. První jmenovaná se bude věnovat stále mapám a druhá různým technologiím. Tento „zbytek“ Nokie nebude mít v budoucnu ale už nic společného s původní divizí, kterou Microsoft koupil. Pouze ji bude dodávat mapové podklady pro HERE mapy. Nová Nokie si ale svoje dodavatele zachová.

Zdroj: nokiapoweruser.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Lubos Cristiano Zdarsky

22. 4. 2014, 15:19

Mrkvosoft je dost idiotskej na to aby to jméno smázl,a dopadl stejně jako s Vista,či W8 šmejdy první třídy,bohužel smrt Nokia nastala s přechodem k podřadnému systému WP. Skončil další mohykán jako byly Ericsson či Siemens.R.I.P.NOKIA

Marin Abrmančef

22. 4. 2014, 10:26

Já zas jinde četl, a myslím že tak je to správně, že mobilní divize NOKIA se bude nově jmenovat „Microsoft Mobile“… Což úplně mění význam Vaší věty která je napsána tak blbě, že nejeden z toho má pocit že dochází ke změně značky a další mobily budou mít na sobě místo nápisu NOKIA napsáno Microsoft Mobile… Věřte tomu, že značku NOKIA uvedenou na mobilech dobrovolně smázne snad jen totální idiot. Stále se budou vyrábět pod značkou NOKIA, na to má tato značka již příliš hodnotné a zavedené jméno….

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat