Lava Iris Pro 20 – inspirováno iPhonem?

Lava Iris Pro 20 – inspirováno iPhonem?
2014-04-10T13:40:08+02:00
• 10. 4. 2014
1

Po lednovém modelu Iris Pro 30 přichází na řadu jeho takřka identický dvojník s názvem Iris Pro 20. Společnost Lava v tomto případě provedla několik méně významných změn, které jej odlišují od zmíněného předchůdce. Ačkoliv indický výrobce nevyjadřuje žádné velké sympatie ke kalifornskému Applu, nelze si povšimnout napodobujících designových prvků, a to například v místě rámečku, umístění 3,5mm jacku na sluchátka nebo čočky zadního fotoaparátu.

Iris Pro 20

Lava model Iris Pro 20 vybavil 4,7palcovým displejem zaujímajícím QHD rozlišení (960×540 pixelů). V 7,7mm těle byl ukryt čtyřjádrový procesor s taktovací frekvencí 1,2 GHz, 1GB operační paměť RAM, 4GB vnitřní paměť na uživatelská data, což v konečném součtu dosahuje na hmotnost 112 gramů. Zatímco 8megapixelový fotoaparát s dvojitou LED diodou zůstal zachován, přední kamerka se dočkala pouze VGA rozlišení.

Uživatelským prostředím bude v základu doprovázet předinstalovaný systém Android ve verzi 4.2 Jelly Bean. Ostatní výbava zahrnuje 2 000mAh baterii nebo podporu funkce dual-SIM. Na první pohled nebudou zřejmě majitele v zadní části ošizeni od nadměrného ulpívání otisků prstů. Nakonec spuštění oficiálního prodeje proběhne podle oficiálních stránek už brzy za cenu 13 999 rupií (tj. v přepočtu 4 636 Kč bez daně).

Lava Iris Pro 20

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Bohužel si myslím, že inspirace iPhone je už trošku mimo. IPhone dnes už nemůže těžit z toho, že určil směr. Zaostává čím dál víc. Např. už jen jeho design… ten poměr velikosti displeje a těla telefonu je už skoro retro, a to se jedná jen o design. Za předraženou cenu, která neodpovídá snad ničemu, se tak stává artiklem už jen pro skalní příznivce, kněžky lásky a nepřizpůsobivé občany :(

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat