Lava Iris 550Q – další novinka mezi phablety z Indie

Lava Iris 550Q – další novinka mezi phablety z Indie
2014-04-08T09:44:09+02:00
• 4. 4. 2014

O další pokus prorazit více do podvědomí uživatelů chytrých telefonů se opět snaží společnost Lava. Výrobce původem z exotické Indie odhalil nový přírůstek do svých mobilních řad. Zařízení spadá do modelové řady Iris, kde si vysloužil označení 550Q. Nedávné odpuštění licenčních poplatků Microsoftem zatím alespoň v tomto případě nemá žádný výsledek, neboť uvnitř v základu čeká předinstalovaný systém Android.

Lava Iris 550Q

Lava Iris 550Q většinu zaujme předním IPS panelem, dosahující na 5.5 palců při HD rozlišení. Výkon tentokrát dostal na starost čtyřjádrový procesor s taktem 1,2 GHz a 1GB operační paměť RAM. Interní 4GB paměť toho sice příliš nepojme, ale záchranným kruhem může být přítomný slot na paměťové microSD karty do výše 32 GB. Záda vyplňuje 8MPx fotoaparát doplněný o přisvětlovací LED diodu a BSI snímač, který zajišťuje možnost natáčení videí ve Full HD kvalitě.

Dále ještě u baterie s kapacitou 2 600 mAh uvádí výrobce 10hodinovou výdrž na 2G síti. Softwarovou výbavu zajišťuje Android ve verzi 4.2 Jelly Bean. Cena prodejního balení se vyšplhala na 217 dolarů (tj. v přepočtu 4 322 Kč bez daně a dalších poplatků za pořízení), kde kromě klasické výbavy najdete výklopný kryt.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat