BlackBerry Z3 Jakarta Edition dorazil do předprodeje

BlackBerry Z3 Jakarta Edition dorazil do předprodeje
2014-04-28T08:19:07+02:00
• 28. 4. 2014

Společnost BlackBerry konečně rozkrývá své karty kolem dlouhodobě zmiňovaného modelu s označením Z3, který byl záměrně vyvíjen pod kódovým označením Jakarta. Kanadský výrobce jej speciálně vyrobil pro indonéský trh, kde právě odstartoval jeho oficiální předprodej. I když první zmínku bez velkého ,,humbuku’’ jste mohli zaregistrovat už na letošním veletrhu MWC v Barceloně, tak až dnes se nám dostávají první skutečné informace včetně prodejní ceny a přesných specifikací.

BlackBerry Z3 Jakarta Edice

U BlackBerry Z3 Jakarta Edition bude dominovat 5palcový displej s qHD rozlišením (960 × 540 pixelů) při hustotě pixelů 220 PPI. Výkon zajistí dvoujádrový procesor Snapdragon 400 (MSM8230) taktovaný na frekvenci 1,2 GHz spolu s 1,5GB operační pamětí RAM. Interní úložiště nabídne velikost 8 GB, ale tu ještě rozšíříte vložením paměťové microSD karty o dalších 32 GB. Z rozměrů je důležité zmínit tloušťku 9,2 mm nebo hmotnost 164 gramů.

Při pohledu na zadní část zaujme 5megapixelový fotoaparát se schopností natáčet videa ve Full HD kvalitě. Naopak přední kamerka disponuje rozlišením 1,1MPx a schopností natáčet videa v HD. Záda dále vyplňuje přisvětlovací LED dioda či baterie s kapacitou 2 500 mAh. Nakonec konstrukce nepohrdla vstupem na micro HDMI a micro USB. Ostatní výbava potěší podporou Bluetooth 4.0, technologií NFC, LTE sítí, WiFi.

BlackBerry Z3

Oficiální prodej v omezeném množství odstartuje 13. května, přičemž u místních operátorů Indosat a XL Indonesia začal předprodej za cenu 2 199 000 Indonéských rupií – v přepočtu vychází na velmi lákavých 3 799 Kč. Zda se BlackBerry Z3 dočká uvedení na celosvětový trh, doposud výrobce nezmínil.

 BlackBerry Z3 Jakarta BlackBerry Z3 Jakarta Edition

Zdroje: press.blackberry.com, id.blackberry.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat