Nokia X byla v Číně „vyprodána“ za 4 minuty

Nokia X byla v Číně „vyprodána“ za 4 minuty
2014-03-26T06:30:03+02:00
• 26. 3. 2014

Když před více než týdnem společnost Nokia slavila na čínské blogovací síti Sina Weibo, že lidé v Číně za pouhé 4 dny uskutečnili 1 milion předobjednávek, mnoho uživatelů předpokládalo velký úspěch finského výrobce. Jenže jak se říká, není všechno zlato, co se třpytí. I když v Číně funguje zcela jiný obchodní systém, prozatím jediný prodejce v zemi právě oznámil nedostupnost zboží za pouhé 4 minuty od spuštění oficiálního prodeje.

Nokia-X--Dual-SIM-2

Nebývale vysoký zájem o Nokii X v obchodě JD.com, kde se počet zájemců zastavil po 4 dnech na hranici 1 milion. Rovných 10 milionů bylo dosaženo za týden. Nejedná se zrovna o věrohodná čísla, jelikož nahánění zákazníků bylo spojeno se soutěží o několik kusů. Navíc předobjednávky byly nastavený tak, že kupující neplatí žádnou částku ani poměrnou část očekávané prodejní ceny. Jednalo se spíše o takový rezervační systém, kam zájemci napíší své jméno s příjmením, e-mailovou adresu, na kterou budou přednostně kontaktování, jestli jejich zájem stále přetrvává. Až poté následuje celý obchod.

Začátkem tohoto týdne byla Nokia X uvolněna do oficiálního prodeje internetovým obchodem JD.com a první várka zásob na skladě byla skutečně prodána za 4 minuty při prodejní ceně 599 juanů (tj. v přepočtu 1 922 Kč bez daně a dalších poplatků). Velikost první dodávky samozřejmě prodejce neuvedl, ale spekuluje se o pouhých 10 000 kusech zařízení. Prodej další várky Nokie X je naplánovaný na 31. března.

Zdroj: intomobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat