Apple dosáhl dalšího milníku – 500 milionů prodaných iPhonů

Apple dosáhl dalšího milníku – 500 milionů prodaných iPhonů
2014-03-26T07:00:11+02:00
• 26. 3. 2014

Firma Apple už od počátků prodeje svého smartphonu má obrovský úspěch. Edward Snyder, analytik z Charter Equity Research, napsal v březnu 2008 do New York Times, že Steve Jobs bude mít obrovský problém prodat 10 miliónů těchto zařízení. Také zmínil, že Nokia prodá za celý týden více zařízení, než Apple dosáhne do ukončení roku 2008. Ovšem hned ten stejný rok se ukázalo, že se Snyderova analýza nepovedla, jelikož Applu se podařilo za zmíněný rok prodat 12.8 milionů iPhonů.

steve-jobs-iphone-presentation

Po čtyřech letech na trhu se Applu povedlo v únoru 2011 prodat 100 milionů iPhone zařízení, což bylo zřejmě odůvodněno prvními slevami tohoto ikonického telefonu. Smartphonu se hned další rok podařilo zdolat další hranici. Tentokrát už 200milionovou, která vydržela necelý rok. Před koncem 2012 se iPhonu dařilo dál a tím pokořil i další milník – 300 milionů prodaných zařízení.

iPhone-all-models-speed-test-video-620x350

Přišel další rok a prodej Apple zařízení znovu stoupal a najednou se objevili u 400 milionové hranice. Tu však snadno překonal, když už 8. března tohoto roku firma hlásí 500 milionů prodaných iPhonů. Musíte sami uznat, že za 7 let od prvního iPhonu, i když prošlo zařízení mnohými úpravami, je tento počet obrovský.

ipip5

Další milník se chystá zhruba na konci tohoto roku. Firma Apple má obrovský potenciál v prodávání zařízení, které se podle této statistiky ukazuje jako vynikající.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zaměstnán v IT oboru v Praze. Zajímám se o svět moderní techniky. Vlastním a jako primární telefon používám Ulefone Power, ke kterému používám tablet Apple iPad Air 2. Dříve zastánce Androidu, nyní se chystám na přechod na systém iOS.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat