Nejvěrnější uživatelé značce jsou od Applu

Nejvěrnější uživatelé značce jsou od Applu
2014-03-16T20:14:18+02:00
• 17. 3. 2014
4

Průzkum ještě z roku 2013 byl deníkem Wall Street Journal zadaný společnosti WDS a měl odhalit, kolik majitelů chytrých telefonů koupí nové zařízení od totožného výrobce. Nakonec získaná data celkem od 3 000 respondentů ze Spojených států, Velké Británie a Austrálie dal dohromady server Statista. V konečném výsledku nejlépe vyšel kalifornský Apple, kde o navazující generace iPhonu bývá největší zájem.

Apple-Samsung-Lg

Na první místo se 76 % jasně usedl Apple, což možná ani nikoho nepřekvapí, když vezmeme v úvahu fakt, že uživatelé systému iOS nemají žádnou jinou možnost k přechodu. Druhou příčku okupuje Samsung s 58% náskokem před třetím LG s 37 %, kde po nich následuje Nokia (33 %) a HTC (30 %). Zbývající výrobci mají mezi sebou opravdu jen minimální rozestupy, takže kdykoliv může přijít k výměně na těchto pozic.

I když statistika není překvapující, tak třeba předchozí studie z prosince roku 2013 odhalila, že 60 % z 2 000 respondentů vlastnící iPhone ve Velké Británii kupuje další zařízení opět s jablkem na zádech bez toho, aniž by si prohlédli nabídku konkurenčních výrobců na mobilním trhu.

Nejloajálnější výrobci

Zdroj: blogs.wsj.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Pokud jdes po samsungu (dosad si jakoukoliv jinou znacku), aniz by ses podival na jine androidy, tak ano jsi ovce. Ale to neni nic spatneho, drtiva vestsina ovci je spokojenych;)

…kupuje další zařízení opět s jablkem na zádech bez toho, aniž by si prohlédli nabídku konkurenčních výrobců na mobilním trhu.

Prostě ovce…

Filip Machata

17. 3. 2014, 13:23

Já si také prohlížím pouze segment Androida, nikoliv iOS či WP…jsem také ovce?

Jiří Doubravský

19. 3. 2014, 8:26

je to otázka ekosystému do kterého uživatel investoval čas a peníze, uživatelé Apple mají zakoupené nějaké aplikace pro iOS a rozhodně nemají potřebu je kupovat znova pod jiným OS a učit se odlišné ovládání, …. stejě uvažují i uživatelé Android systému, ti však mají narozdíl od uživatelů iOS se všemi svými zakoupenými aplikacemi přecházet mezi mnoha výrobci android telefonů.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat