To nej z uplynulého týdne #12 – Moto 360, (ne)rozšíření Obchodu Play a iPhone 5c

To nej z uplynulého týdne #12 – Moto 360, (ne)rozšíření Obchodu Play a iPhone 5c
2014-03-23T15:05:31+02:00
• 23. 3. 2014

S koncem dalšího týdne zde máme shrnutí toho nejzajímavějšího, co se událo za posledních sedm dnů. Minule jste se dočkali první podcastu, který je k dispozici na Youtube i v článku v podobě MP3 souboru (odkaz najdete na konci dnešního dílu). Dnes tu máme další pokračování.

Microsoft mění strategii

Android dominuje světu smartphonů hlavně díky své dostupnosti. Výrobci nemusí platit za jeho používání. Zřejmě obdobnou strategii testuje Microsoft, který zlevnil svůj systém Windows Phone. Někteří výrobci jej mají dokonce zdarma.

Applause-adds-Windows-Phone-apps

„Game gifts“ pro Google Play Games

Google se rozhodl, že dá vývojářům her novou možnost v rámci jeho služby a centra Google Play Games. Nově se tedy můžeme setkat s dárky u her. Uživatelé si budou moci darovat objekty v rámci her.

screenshot_gdc_2014_blog_post

Sousedi si mohou užívat Hudby Google Play

Slovensko se dočkalo slibovaného rozšíření Obchodu Play. Nyní si mohou pořídit i službu Naplno, která nabízí neomezený přístup k celému obsahu. Pokud si pospíší, mohou využít speciální slevy.

Google-Music

iOS 8 opět ukazuje svá tajemství

Na představení tohoto systému si budeme muset ještě nějakou chvíli počkat. Zatím se budeme muset spokojit s uniklými informacemi. Tentokrát jsme se podívali na aplikaci Healthbook.

healthbook-icon

Levnější iPhone 5c

První jsme se dozvěděli, že by Apple mohl představit nejnižší model iPhonu 5c, který by měl zaujmout cenou. Nakonec jsme se dočkali 8GB varianty. Bohužel částka, kterou musíte za tuto novinku zaplatit, není zrovna nejnižší.

Screenshot_123

Android Wear, Motorola Moto 360 a LG G Watch

Rovnou tři společnosti v tomto týdnu doslova zahýbaly světem nositelných zařízení. V první řadě jsme se dočkali představení nového systému Android Wear. Následně se LG pochlubilo, že připravuje hodinky G Watch, u kterých známe podobu. Veškerou pozornost nakonec na sebe strhla Motorola představením hodinek Moto 360.

Screenshot_43

Zklamání při rozšiřování Obchodu Play

Marně jsme se těšili, že další rozšíření Obchodu Play se bude týkat i naší malé země. Google se zřejmě dohodl s distributory, kteří mají na starost ještě menší země. Ty se dočkaly novinky v podobě dostupnosti sekce Filmů.

Screenshot_126

Aby toho nebylo málo, tak další krajiny se nyní mohou těšit s rozšíření Obchodu Play o sekci Zařízení. V tomto případě si mohou vybrané země pořídit Nexus 5, Nexus 7, Chromecast a dokonce jeden Chromebook.

Oppo Find 7 a Find 7a

Čínský výrobce delší dobu lákal na představení nového modelu Find 7. Oppo se nijak netajilo tím, že se dočkáme dvou modelů, přičemž jeden z nich bude lépe vybaven. Kromě QHD displeje jsme se dočkali i jiných zajímavých funkcí, mezi které můžeme zařadit i schopnost vytvářet 50MPx fotografie. Odkaz

oppo-find-7-2014-03-19-27-1

Vylepšený Skype

Microsoft vydal aktualizaci komunikačního nástroje Skype, která příjemně překvapila sníženou spotřebou energie. Tohoto efektu si všimli i naši čtenáři.

skype-android

Dominance Applu a Samsungu

Tyto dvě společnosti za posledních šest let ovládli mobilní svět zejména svými zisky. Za tuto dobu si připsali na svá konta 87 % všech zisků. Známe i vítěze.

Apple-iPhone-5s-vs-Samsung-Galaxy-S4-001

Unreal Engine 4 pro mobily

Na herní konferenci GDC byl představen Unreal Engine 4 a dočkali jsme se i dema. Dobrou zprávou je, že není vyžadován nejnovější hardware.

Screenshot_54

Nové aplikace

Do dnešního dílu zavádíme novinku, která shrne zajímavé aplikace z uplynulého týdne.

Minulý díl s dostupným podcastem jako MP3 nebo Youtube video.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat