LG představilo chytré LED žárovky

LG představilo chytré LED žárovky
2014-03-24T06:20:38+02:00
• 24. 3. 2014

Chytré doplňky si stále více prorážejí cestu do všech koutů domácností. Od různých dálkově ovládaných termostatů, přes klimatizace až teď po velice jednoduché a účinné LED žárovky. Jako první je má na svědomí společnost LG Electronics, která představila dvojici bez nějak výrazných rozdílů. Na úvod bude potřebná aplikace dostupná v obchodech pouze u dvou největších platforem – Android a iOS.

LG Smart Bulb

LG Smart LED Bulb pořídíte buď v klasické variantě Day White pod označením B1050EA5L6B, nebo s barevným světlem (B1030EA5L6B). Chytré žárovky dokážou ušetřit až 80 % oproti obyčejným žárovkám a při denním 5hodinovém provozu by měly vydržet více než 10 let. Potřebná aplikace LG Smart Lighting pro jejich ovládání podporuje zařízení s Androidem od verze 4.3 Jelly Bean. V případě iOS je potřeba minimálně verzi 6.0.

Funkce Soft Light Wave dokáže například automaticky regulovat jas světla v závislosti na vašem budíku. Takže pokud často vstáváte až v dopoledních hodinách, můžete nahradit hlasité zvuky umělým svítáním ze samotné žárovky. Security Mode rozsvítí žárovky na vybraných místech ve vámi určený čas, což oceníte například během dovolené. Dále Play Mode v Android zařízeních rozblikává žárovky v rytmu právě spuštěné hudby.

Žárovky dokonce blikáním upozorňují na příchozí hovory ze spárovaného telefonu. Ostatní specifikace zahrnují Bluetooth 4.0, WiFi modul nebo výkon 60 wattů. Doporučená prodejní cena začíná na hranici 35 000 wonů (tj. v přepočtu 645 Kč bez daně a dalších poplatků).

Zdroj: androidcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat