HTC chce zvýšit podíl na trhu k 8-10 % a očekává zisky

HTC chce zvýšit podíl na trhu k 8-10 % a očekává zisky
2014-03-29T14:00:21+02:00
• 29. 3. 2014

Tchajwanská společnost HTC si na letošní rok před sebe postavila ne zrovna jednoduché cíle. Minulý rok nepřinesl příliš pozitivní zprávy, a to jak z pohledu finanční situace, tak ani z celkového podílu na celosvětovém trhu s chytrými telefony.

Čerstvě uvedená vlajková loď One (M8) může být jen prvním krokem k tomu, aby výrobce opět úspěšně najel do původních kolejí, kde byl konkurenceschopnějším a pravidelně dosahoval zisků. Ty dávaly společnosti šance na udržení se mezi giganty, jakými jsou Samsung, Sony nebo LG.

Peter-Chou-HTC-One_1

Generální ředitel a spoluzakladatel HTC, Peter Chou, jasně stanoval, že v dlouhodobém horizontu zvýší momentálně necelý 5% podíl na trhu na 8 – 10% hranici. To nebude zrovna jednoduchý úkol, pokud přihlédneme k záplavě zařízení, která většina výrobců chrlí v čím dál větším tempu. Nicméně HTC vidí reálné šance v kombinaci vyšších prodejů z nižších a středních tříd. Chou také potvrdil přípravu nositelného zařízení spolu s tabletem, který by se mohl stát referenčním zařízením pro Google.

V případě wearables lze očekávat představení vlastního řešení chytrých hodinek. Předsedkyně HTC, Cher Wang, sice očekává návrat k ziskovosti ve 2. čtvrtletí tohoto roku, ale společnost nyní akutně potřebuje vynaložit finanční prostředky na marketing, takže ještě bude zajímavé sledovat to, jak se s tím vyrovnají.

Zdroj: talkandroid.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat