HTC One (M8) – nyní oficiálně

HTC One (M8) – nyní oficiálně
2014-03-25T13:01:58+02:00
• 25. 3. 2014

Tchajvanský výrobce nechal představení nového top modelu na samostatné datum. Ostatní výrobci se již pochlubili top modely na veletrhu MWC, kde jsme se například dočkali Samsungu Galaxy S5 nebo Sony Xperia Z2. Zřejmě HTC chtělo pozornost upřít jen na sebe a zbytečně nebojovat s konkurencí. Bohužel nemůžeme říci, že by se to podařilo.

nexusae0_HTC

Ještě před oficiálním uvedením nového modelu jsme se dočkali přímo obrovského návalu úniků. Nejednalo se jen o rozmazané fotografie. Na internetu najdete už u kompletní video recenze nebo dokonce srovnání s předchozím top modelem. V tomto případě HTC zklamalo. Dnešní oficiální představení je tak pouhou formalitou, kde došlo na potvrzení informací, které jsme již znali.

Nový top model si nakonec svůj kódový název M8 ponechal i do prodejního názvu – HTC One (M8). K loňskému modelu společnost přidala pro dobrou identifikaci dodatek M7. Název The All New HTC One se tak nakonec neukázal jako pravý.

DSC_0634

Výkon bude zajišťovat Qualcomm Snapdragon 801 se čtyřmi jádry taktovanými na hodnotu 2,3 GHz, který má k dispozici 2 GB RAM. Grafiku má na starost čip Adreno 330. Interní úložiště má velikost 16GB nebo 32 GB a nechybí slot na microSD kartu až do velikost 128 GB. V oblasti konektivity najdeme technologie NFC, Bluetooth 4.0, WiFi 802.11ac, DLNA, sítě LTE, a také GPS/aGPS s GLONASS. Telefon disponuje samozřejmě akcelerometrem, gyroskopem a dokonce i barometrem.

HTC-One-M8_PerRight_Gold HTC-One-M8_PerRight_GunMetal HTC-One-M8_PerRight_Silver

Kapacita baterie se zastavila na hodnotě 2600 mAh, což není zrovna největší hodnota, když porovnáme s konkurencí. Běžně se totiž dostáváme u jiných modelů přes hranici 3000 mAh. Pokud srovnáme s předchozím modelem, můžeme konstatovat, že došlo na vylepšení, jelikož One z roku 2013 má o 300 mAh nižší kapacitu. I díky tomuto malému navýšení slibuje výrobce o 40 procent delší výdrž. Novinkou je také extrémně úsporný mód, ve kterém telefon údajně vydrží 2 týdny.

HTC-One-M8_PerLandscape_GunMetal

Displej narostl na rozměr pěti palců, což je o 0,3 palce více než u dřívějšího top modelu. Rozlišení je již standardní 1920 x 1080 pixelů, díky čemuž je hustota 440 ppi.  Zobrazovací panel používá technologii HD SuperLCD 3 a ochranu zajišťuje Gorila Glass 3.

Asi nejzajímavější novinkou jsou dva foťáky na zadní straně, jenž využívají opět technologii Ultrapixel. Dva fotoaparáty slouží k zachycení hloubky fotografie. Funkce UFocus vám díky tomu umožní zaostřit na jakékoliv místo později při prohlížení fotografie. K dispozici je také spousta speciálních efektů, jako třeba rozmazání pozadí nebo přidání animovaných efektů. Dále zde najdeme vylepšené snímání za horších světelných podmínek a funkce jako HDR. Na zadní straně najdeme i dvojici LED blesků každý jiné barvy, které zde zastávají stejnou funkci jako u iPhonu 5s.

htc-one-new

 

Na přední straně smartphonu najdeme kamerku s pěti megapixely. Dále je zde dvojice reproduktorů s technologií HTC BoomSound, které jsou o 25 procent hlasitější než u loňského modelu. Pod displejem se nachází jen logo společnosti, přičemž systémová tlačítka jsou na displeji.

Na levé straně se nachází kolébka hlasitosti společně se slotem na nanoSIM kartu. Na horní straně je umístěno tlačítko pro vypínání/zapínání smartphonu/displeje, které je zároveň vybaveno infraportem pro ovládání elektroniky třeba v domácnosti – televize, přehrávače a tak podobně.

Na spodní straně mobilu jsou umístěny konektory pro microUSB a Jack 3.5mm pro sluchátka. Základní rozměry nového modelu One jsou 146.3 x 70.6 x 9.35 mm a ve srovnání s dřívějším modelem (137.4 x 68.2 x 9.3 mm) můžeme konstatovat, že došlo k nárůstu v všech hodnotách. Hmotnost nového modelu činí 160 gramů.

Systém Android je ve verzi 4.4.2 KitKat, který dále doplněn o nadstavbu Sense 6.0, která se objevila ke stažení před několika dny na XDA Developers. HTC se letos rozhodlo, že některé systémové aplikace umístí do Obchodu Play, tudíž můžeme očekávat častější aktualizace bez nutnosti vydávání nového systému. Prvním příkladem bude služba Zoe, která dorazí na Obchod Play v létě.

m8-gpGoogle Play edice

Nový model HTC One tak zachovává loňský design a změny najdeme spíše pod kapotou. HTC zde tedy zvolilo podobnou strategii mírných inovací jako Apple u svých „S“kových modelů. Prodej začíná dnes u operátora Verizon v USA a Velké Británii, do konce dubna se model dostane dále do Austrálie, Tchaj-wanu, Francie a Kanady. Cena byla stanovena na 649 dolarů. K dispozici bude také Google Play edice s čistým Androidem a odemčeným bootloaderem za cenu 699 dolarů. 

Zdroje: live.theverge.com, engadget.com, techcrunch.com, mobileburn.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat