Google koupil společnost Green Throttle

Google koupil společnost Green Throttle
2014-03-24T07:30:01+02:00
• 24. 3. 2014

Google nedávno koupil startup Green Throttle, která se soustředí na využití Androidu jako herní konzole. Tato společnost plánovala nabídnout Bluetooth ovladač pojmenovaný Android Arena. Pro jeho podporu ve hrách by bylo dostupné SDK pro vývojáře. Po připojení vašeho telefonu k televizi by vám v kombinaci s ovladačem vznikla taková menší herní konzole.

green-throttle-games

Celý projekt však skončil vloni v listopadu, kdy byla příslušná aplikace a podpora ovladače ukončena. To mohla být první reakce na akvizici Googlem. Později byla tato akvizice samotnou společností potvrzena. Nyní se naskýtá otázka, co má gigant z Mountain View se společností za lubem? Je možné, že chystá nějaký set top box, kde hraní her by byla jedna z hlavních aktivit. V minulosti magazín The Wall Street Journal informoval, že Google pracuje na určitém Android zařízení, jež by bylo středem vašeho obýváku.

Herní konzole založená na systému tu však již existuje a jmenuje se Ouya. A třeba taková Nvidia již v minulosti přinesla přenosnou herní konzoli Nvidia Shield založenou také na tomto systému. Uvidíme, co Google chystá a zda opravdu chce udělat z Androidu velkou herní platformu pro konzoli.

Zdroj: androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat