Nexus 6 – Sundar Pichai nastínil příchod novinky

Nexus 6 – Sundar Pichai nastínil příchod novinky
2014-02-28T08:55:10+02:00
• 28. 2. 2014

Veletrh Mobile World Congress 2014 nepřináší jen nové smartphony, tablety a jiná zařízení. Dočkali jsme se i několika informací od významných lidí z mobilního průmyslu. Jedním z nich je i Sundar Pichai, jenž má na starost Android a Chrome u Googlu.

V první řadě byl novináři dotázán na nové Nokie s Androidem. Zde poukázal na to, že tento systém je skutečně otevřený a nikomu nebrání v jeho využívání. Finský výrobce je toho důkazem. Ovšem samotná strategie Nokie, potažmo Microsoftu, je mu stále skryta. Až čas ukáže, jestli se jednalo o dobrý tah.

Nejzajímavější otázka směřovala na další smartphone zapadající do rodiny Nexus. Jelikož se blíží vývojářská konference Google I/O, tak se začaly objevovat spekulace kolem zařízení od Googlu. Pichai jednoznačně sdělil, že v první polovině tohoto roku nemusíme očekávat Nexus 6.

nexus-6-concept

Pokud se podíváme na data uvedení Nexusu 4 a Nexusu 5, tak nám z toho vychází menší vzorec. Tudíž letos můžeme očekávat uvedení taktéž ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Bohužel více informací neposkytl, což je pochopitelné. Na druhou stranu se již nyní objevují spekulace kolem výrobce dalšího zařízení.

Většinou v této době se v minulých letech objevovaly informace o výrobci dalšího Nexusu. Tentokrát se nejvíce zmiňuje společnost Lenovo, v které má Google svůj podíl po nedávném prodeji Motoroly. Údajně má tento čínský výrobce chystat masivní výrobu zaměřenou na americký trh, ale není jasné, jestli se bude jednat o smartphone nebo tablet.

Sundar Pichai byl taktéž dotázán na partnerství mezi Googlem a Samsungem. Novináře nejvíce zajímal názor na nové hodinky Gear 2, jenž neobsahují Android. Pichai zde nevidí nic špatného a v podstatě se pro něj jedná jen o další zařízení z mnoha. V tomto ohledu nemá existovat jakékoliv napětí. Neobává se ani systému Tizen, na kterém pracuje Samsung a jiné společnosti. Je si taktéž jistý, že Samsung Galaxy S6 bude vybaven Androidem.

Zdroje: frandroid.com, bgr.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat