To nej z uplynulého týdne #6 – Chromecast je konečně plnohodnotný a končí patentové války

To nej z uplynulého týdne #6 – Chromecast je konečně plnohodnotný a končí patentové války
2014-02-09T14:40:35+02:00
• 9. 2. 2014

Facebook Paper

Největší sociální síť na světě uvedla další aplikaci pro smartphony. Ta se těší velkému zájmu a i samotné ohlasy jsou kladné. Bohužel je omezena na několik trhů. Naštěstí existuje návod, jak si ji nainstalovat i u nás.

Navíc se objevila jiná společnost, která si stěžuje na požití názvu Paper. Doporučuje Facebooku, aby si našel jiné pojmenování pro svou aplikaci.

Facebook-Paper

SDK pro Chromecast

Přesně před týdnem Google představil vývojářský balík pro jeho „kolík“ do televize. Na tuto událost čekalo nejen hodně vývojářů, ale také majitelů malého zařízení. První plody můžeme vidět v Obchodě Play.

chromecast3

Sony a aktualizace smartphonů

Mnozí v naději vyhlížejí pozitivní zprávy o dostupnosti nové verze systému pro jejich smartphone nebo tablet. Bohužel tentokrát Sony ohlásilo, které modely již nedostanou další verzi systému Android.

sony-xperia-jelly-bean-updates

Patentové války končí?

První jsme se dozvěděli o tom, že Samsung podepsal patentovou dohodu s Ericssonem a následně i s Googlem. Ke konci týdne se podobná událost stala mezi výrobci Nokia a HTC.

Nokia-Lumia-925-versus-HTC-One

Google se pustil do aktualizací

Po delší době se gigant z Mountain View rozhodl, že provede trochu rozsáhlejší aktualizaci svých aplikací. Ačkoliv ve většině případů se jednalo o mírné úpravy, tak jsme se dočkali novinek u Google Map, Kiosku a také Google Vyhledávání. To navíc přináší změnu názvu pro launcher – Google Now Launcher.

google-apps-sphere-of-apps

Návrat iPhonu 4

Apple zřejmě vycítil příležitost pro obnovení výroby smartphonu iPhone 4, který byl uveden na trh v roce 2010. Hlavním cílem americké společnosti jsou rozvojové trhy. Odkaz

iphone4

iAndroid?

Steve Wozniak poskytl rozhovor jednomu internetovému magazínu, v kterém vyřkl celkem zajímavou myšlenku. Apple by měl adoptovat Android, díky čemuž by zaútočil na další trh. Steve v tom vidí potenciál, ale jak asi tušíte, k realizování této myšlenky asi nikdy nedojde. Odkaz

jonjailbreak6

HTC začne vyrábět nové produkty

Stále čekáme na správnou konkurenční bitvu mezi velikány mobilního průmyslu v oblasti nositelného příslušenství. Prozatím zde máme jen Sony a Samsung, přičemž můžeme započítat hojné množství menších výrobců. Ke konci roku by se mohla přidat i firma HTC.

htc

Flappy Bird končí

Vývojář na svém Twitter účtu prohlásil, že v neděli 9. 2. 2014 bude hra smazána z obchodů s aplikacemi. Důvod není zcela jasný, ale z dřívějšího vyjádření pro jeden magazín lze usuzovat, že mediální tlak byl až příliš velký.

unnamed_result

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat