DisplaySearch: QHD displeje budou hitem v roce 2015

DisplaySearch: QHD displeje budou hitem v roce 2015
2014-02-09T12:00:48+02:00
• 9. 2. 2014
1

Společnost DisplaySearch, která své analýzy trhu zaměřuje na displeje chytrých zařízení, mírní velké očekávání kolem nasazování předních panelů s QHD rozlišením v tomto roce. Nejnovější zpráva přináší přesná čísla, podle nichž původní předpověď dostává odklad o další jeden rok. Přestože si většina výrobců s touto myšlenkou již dlouhodobě zahrává, situace prozatím nevypadá příliš reálně.

QHD displej od LG

Mobilnímu trhu přisuzují 23 milionů zařízení v roce 2015, které nabídnou QHD displej s rozlišením 1440 x 2560 pixelů. Ještě lepší UHD displeje zaberou pouze 5% podíl na trhu v Severní Americe a Japonsku. V západní Evropě tomu nebude jinak, tuu zaplaví necelých 5 % zařízení. Zcela opačného názoru jsou ostatní společnosti se stejným zaměření na trh, které již v tomto roce počítají s 570 miliony HD displejů a 41 miliony QHD displejů.

První ukázku takovou ukázku by mohl brzy představit jihokorejský Samsung, jelikož nedávno potvrdil výrobu QHD displejů s hustotou pixelů 560 ppi. Stejného směru se drží výrobci čipových sad, kteří dokončují práce na procesorech, podporujících toto rozlišení displejů. Každopádně by nebylo od věci, kdyby výrobci konečně začali řešit otázku vydrže zařízení.

„Stále více používané cenově dostupné procesory umožňují výrobcům používat velká rozlišení s menší spotřebou energie,“ řekl Tina Teng, senior analytik DisplaySearch.

Zdroj: digitimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Lukáš Biel

10. 2. 2014, 0:25

to je tak strašná ptákovina :-/

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat