Motorola o budoucnosti na #MWC2014

Motorola o budoucnosti na #MWC2014
2014-02-25T21:30:54+02:00
• 25. 2. 2014

Nejrušnější momenty veletrhu MWC 2014 jsou za námi. Dočkali jsme se představení top modelů Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 a Tablet Z2, nebo i nového Yota smartphonu s dvěma displeji. Nechyběly ani čistě technologické novinky, z kterým můžeme zmínit nové procesory od společnosti Qualcomm. Druhý den veletrhu přinesl ve večerních hodinkách tiskovou konferenci společnosti Motorola.

Lenovo-Motorola

Nedočkali jsme se nových produktů, ale na druhou stranu zástupci společnosti odpovídali na nejrůznější dotazy. Samozřejmě se jich hodně týkalo odkoupení tohoto výrobce společností Lenovo. Bohužel jsme se nedozvěděli přesné plány, ale Lenovo přislíbilo, že rozhodně hodlá využít potenciálu nejstaršího výrobce. Máme se těšit na rozšíření působení.

Pokud se ptáte, jestli budou smartphony Lenova a Motoroly bojovat mezi sebou, tak odpověď je záporná. Lenovo se soustředí spíše na Asii a Motorola bude tlačena na globální trh.

Byl vznesen dotaz na adopci jiných operačních systémů, ale bylo jasně řečeno, že Android je prvořadý a zatím se neuvažuje o jiné platformě. Při prodeji mobilní divize si Google ponechal výzkumnou jednotku ATAP, která pracuje na projektech ARA nebo Tango. To ale neznamená, že by Motorola nepokračovala ve vývoji nových technologií. Stále dochází ke spolupráci s Googlem a s ATAP. Zde se není čemu divit, jelikož sám Google vlastní část Lenova, což bylo podmínkou nedávného obchodu.

Objevily se otázky týkající se i mobilních telefonů. V podstatě se Motorola nechce věnovat modelům, které by měly stát více jak 600 dolarů. Zároveň se soustředí i na levné modely typu Moto G. Během léta tohoto roku máme očekávat i druhou generaci smartphonu Moto X. Bohužel je příliš brzy na jakékoliv spekulace, co se týče specifikací nebo designu.

Motorola taktéž potvrdila, že svět chytrých hodinek a náramků jí nezůstává cizí. Již letos máme očekávat hodinky Motorola, což bude vlastně znamenat návrat do tohoto segmentu. Již před nějakou dobou se v portfóliu tohoto výrobce nacházelo zařízení MotoACTV, které bylo určeno zejména pro sportovce.

motoactv

MotoACTV z roku 2011

Motorola se chce soustředit i na design, jelikož současné konkurenční modely prý nikdo nechce nosit. Hlavně se také klade důraz na vyřešení problémů, které trápí uživatele nejvíce. Zřejmě je myšlena výdrž na jedno nabití.

nexusae0_26 nexusae0_14

Dokonce se můžeme podívat na prototyp z minulého roku (viz obrázky výše), ale je nutné upozornit, že má daleko k produkční verzi. Na vývoji se spolupracovalo údajně i s Googlem.

nexusae0_image_thumb32

Musíme si počkat, s čím vlastně přijde Motorola. Na druhou stranu má vyvíjet i Google své řešení ve spolupráci s LG.

Zdroje: twitter.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat