Motorola oznámila projekt Ara – modulární telefon realitou?

Motorola oznámila projekt Ara – modulární telefon realitou?
2013-10-29T22:20:47+02:00
• 29. 10. 2013
3

Dave Hakkens před nějakou dobou vytvořil video ukazující koncept modulárního telefonu, kde jste si mohli vyměnit snad jakoukoliv součást. Pokud jste potřebovali větší baterii a menší displej, jednoduše jste vyměnili tyto součásti. V podstatě celý koncept je navržen na výměně prvků. Jednalo se o pěkné video bez vidiny úspěchu v reálném světě. To jsme si aspoň mohli myslet.

Motorola vlastněná Googlem se Davem spojila a začali pracovat na novém projektu, který získal název Ara. Na oficiálních stránkách se doslova a do písmene tvrdí, že Ara se má pokusit o to, čím Android přispěl softwarovému světu. Základem bude endoskeleton – deska nebo modul, který bude základem pro přidávání jednotlivých součástí.

ara1blogpost

Dokonce Motorola nechce, aby se stala jediným výrobcem modulů. Tudíž se chce pokusit o to, abychom jsme si mohli v budoucnu zakoupit součásti od jiných výrobců a vše kombinovat do jednoho smartphonu.

ara2blogpost

V tuto chvíli dochází k náboru mladých inženýrů a jiných lidí, kteří se chtějí podílet na celém projektu. Zatím není známo datum, kdy se dočkáme prodeje nebo uvedení na trh, ale již tuto zimu má být k dispozici první MDK – modulární vývojářský balíček.

Zdroj: motorola-blog.blogspot.jp

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Roman Pöschl

29. 10. 2013, 9:11

Zrovna před 14-ti dny jsem o tom muvil s kamarádem že by bylo dobrý kdyby někdo udělal telefon kde by se dali části vyměňovat…

Daniel Maleček

29. 10. 2013, 9:08

Tenhle projekt sleduju už delší dobu a hned když jsem to video uviděl, tak se mi ten projekt neuvěřitelně zalíbil. A teď (snad) o něm budete informovat i tady a to znamená, že už se nebudu muset dívat na webové stránky toho projektu!

Pavel Tížek

29. 10. 2013, 9:06

Jenom menší dodatek. Na webu http://www.dscout.com/ara#about-dscout se můžete zaregistrovat jako „scout“. Pokud se zaregistrujete, můžete v Android/iOS sdílet rúzné obrázky/statusy etc. a víceméně dělat reklamu projektu. Nejaktivnější stovka dostane „telefon“ Ara zdarma a zbytek bude mít nějakou slevu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat