HTC Desire 8 (A5) – bližší nástin specifikací aktualizováno

HTC Desire 8 (A5) – bližší nástin specifikací [aktualizováno]
2014-02-20T12:20:24+02:00
• 20. 2. 2014

Aktualizováno 20.2.

Na internetu se objevily specifikace modelu HTC A5. Jeho parametry se však naprosto shodují s dříve uniklým HTC Desire 8. O tom jsme toho prozatím příliš nevěděli. Hnacím motorem nového modelu bude čtyřjádrový Snapdragon 400 na frekvenci 1,6 GHz. Z dřívějšího úniku již známe úhlopříčku displeje, která je 5,5 palce, nyní se dozvídáme i jeho rozlišení a technologii. Půjde o SuperLCD 2 s rozlišením 1280 x 720 pixelů.

Vnitřní paměť má mít kapacitu 8 GB a bude dál rozšiřitelná paměťovými karty microSD. Operační systém Android pak dostane nadstavbu Sense 6.0. Potvrzuje se také 13 MPx fotoaparát, 5 MPx přední kamerka a reproduktory BoomSound. HTC A5/Desire 8 by mělo dorazit v černé, bílé, červené, žluté a fialové barvě.

Původní článek 12.2.

HTC se poslední dobou soustřeďuje na segment top modelů, nicméně přiznalo, že potřebuje rozšířit nabídku i v nižších cenových skupinách telefonů, kde se soustředí velká část zájmu zákazníků. V těsné návaznosti na toto oznámení se objevil první únik informací o „novém Desire 8“. Informace se objevily na čínských stránkách myDrivers.

htc-new-desire-leak

Telefon by mě být ve verzi Dual SIM, čelní straně bude dominovat displej s úhlopříčkou 5,5″ s nezveřejněným rozlišením. Měl by mít 13MPx snímač (nebude tedy mít technologii Ultrapixel) a 5MPx přední kamerku pro videohovory. Předpokládá se, že telefon bude mít plastové tělo, které by se na trh mělo dostat v bílé, červené, žluté, oranžové a tyrkysové barvě. Nad a pod displejem by podle všeho měly být pro HTC typické stereo reproduktory, jako jsou u současných top modelů.

Je také pravděpodobné, že tento model již nebude vybaven senzorovými tlačítky ovládajícími prostředí androidu, ale po vzoru HTC M8 bude ovládací lišta součástí displeje. Alespoň podle uniklého renderu, kde hardwarová nebo senzorová tlačítka chybí.

Screenshot zmiňuje datum 18.března a Peking , takže můžeme očekávat nějaké informace nebo představení tohoto modelu ještě před MWC.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat