Dotekománie doporučuje #30 – Zaznamenávání displeje

Dotekománie doporučuje #30 – Zaznamenávání displeje
2014-02-22T11:00:02+02:00
• 22. 2. 2014
1

Android umožňuje vytváření obrázků aktuální obrazovky pomocí současného stisknutí tlačítka pro vypnutí a hlasitosti. Obrázky však nemusí některým uživatelům stačit a pomocí aplikací z Obchodu Play lze vytvářet i videa. Samotný Android vytváření videí obrazovky neumožňuje, proto jsem vybral jednu z nejlepších aplikací k tomuto účelu.

unnamed_result

 

SCR Screen Recorder vám umožňuje zaznamenávat vaši obrazovku, pokud máte minimálně Android 4.0.3 a vyšší. Starší verze Androidu bohužel nejsou podporovány, přičemž autoři neplánují podporu přidat. Aplikace nabízí nahrávání do formátu MP4, který v dnešní době podporuje většina přehrávačů a televizí.

Samotný SCR umožňuje nastavení mnoha parametrů pro získání co nejlepšího výsledku, přičemž mezi nejdůležitější nastavení patří omezení FPS, rozlišení a bitrate videa.  Dobrou funkcí je také nahrávání zvuku, které probíhá souběžně při zaznamenávání videa. Další funkcí, která stojí za zmínku, je možnost zobrazovaní míst, kde se právě dotýkáte, čímž můžete usnadnit orientaci např. při vytváření návodů apod.

unnamed (1)_result unnamed (2)_result

Nahrávání samotné není nijak těžké a zvládne ho opravdu každý. Pro nahrávání stačí při prvním spuštění nastavit aplikaci, přičemž se takto děje pouze poprvé. Následně vám SCR prozradí, jak nahrávání začít a také ukončit. Nejefektivnějším ukončením nahrávání je zastavením z notifikační lišty.

CIor7QK scr_screen_recorder_6

Obrovskou nevýhodou je velmi vysoká náročnost pro hardware, což činí při nahrávání na telefonech s menším výkonem nemalé problémy.

Video, které bylo použito jako návod pro uživatele k získání Go launcheru prime zdarma, bylo natočeno právě tímto SCR screen recorderem.

logo-app SCR Screen Recorder Pro ★ root Iwo Banas 4,43 US$ ANDROID logo-app App Name Developer NEZNÁMÁ ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Petr Vaněk

22. 2. 2014, 20:35

Ani jednou nezmínit nutnost root oprávnění je dost zavádějící, vzhledem k množství uživatelů s tímto oprávněním.
Taky by nebylo na škodu zmínit, že od verze androidu 4.3 to lze i bez root.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat