Apple zabírá jen 7% podíl na trhu v Číně

Apple zabírá jen 7% podíl na trhu v Číně
2014-02-22T10:30:08+02:00
• 22. 2. 2014

Na výrazný vzestup tržního podílu v Číně stále společnost Apple čeká. Nedávný obchod s největším čínským operátorem, kterému měl kalifornský výrobce dodat větší množství svých zařízení, se zatím v číslech nepromítá. Předpokládaný nárůst můžeme očekávat až v následujícím čtvrtletí. Dle poslední zveřejněné statistiky za 4. kvartál roku 2013 si Apple moc dobře nevede v tomto koutu světa.

5180376-apple-logo

V posledním čtvrtletí loňského roku skončil Apple na 5. pozici mezi výrobci chytrých zařízení se 7% podílem. Oproti předchozímu kvartálu tak evidují pouze 1% vzestup, i když šlo o první čtvrtletí, kdy byl v prodeji nejnovějších iPhone 5s s 5c. Letos můžou očekávat souboj s Xiaomi, který ze 6. místa bude útočit na jejich umístění, a to zdvojnásobením prodejních čísel na hranici 40 milionů kusů zařízení.

„Xiaomi stále roste, v určitém okamžiku by mohlo přijít do první pětky ve vývoji růstu,“ řekl Melissa Chou, analytik IDC.

Následně první pozici zaujímá jihokorejský Samsung s 19% podílem a druhé místo s 13% podílem patří Lenovu posíleném Motorolou. O třetí místo lze ještě očekávat přetahovanou, nicméně třetí místo s 11 % zabírá společnost Coolpad. V závěsu se drží čtvrtý Huawei s 10% podílem na trhu.

Zdroj: thenextweb.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat