Nokia vydala aktualizaci Black (GDR3) pro své Lumie

Nokia vydala aktualizaci Black (GDR3) pro své Lumie
2014-01-10T19:56:45+02:00
• 10. 1. 2014

Je to již delší dobu, co Microsoft vydal aktualizaci Windows Phone 8 s označením Update 3 (GDR3). Pod názvem Lumia Black ji nyní přináší i Nokia pro své telefony Lumia, a to s pár vychytávkami navíc oproti základní verzi Updatu 3. Aktualizace je v tuto chvíli dostupná globálně pouze pro Lumii 1020 a 925, další modely budou brzy následovat v nejblížších týdnech.

Lumia_1020_Lumia_Black

Nokia Lumia Black do telefonů přidává podporu Bluetooth 4.0, dále vylepšuje Glance screen, který dokáže nově zobrazovat i notifikace z různých aplikací. Jeho noční mód umí kromě červené barvy i zelenou a modrou. Novinkou je také možnost třídit aplikace do složek. Dále funkce s názvem Nokia Beamer vám umožní sdílet vaši obrazovku na jakýkoliv zobrazovací panel s internetovým prohlížečem. Tato funkce je ale dostupná pouze pro Lumie s 1GB RAM. Lumia 1020 a 1520 se s touto aktualizací také naučí fotit ve formátu RAW. Nový je i algoritmus pro zpracování JPG snímků, který nabízí lepší vyvážení bílé a redukci šumu.

Nokia Camera bude nově dostupná pro většinu Lumií. Aplikace Nokia Storyteller vám zobrazí na mapě vaše fotky a bude také předinstalována. Aktualizace přináší i novinky od Microsoftu, kterými jsou zámek rotace, vlastní tón pro vyzvánění a SMS, možnost ukončovat aplikace v panelu multitaskingu a také mód při řízení auta.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat