Xolo chce představit zařízení s WP 8.1 příští rok

Xolo chce představit zařízení s WP 8.1 příští rok
2013-12-21T09:00:57+02:00
• 21. 12. 2013

Nejenom čínští výrobci sklízí prodejní úspěchy po celém světě, ale zmínku si zaslouží také indická společnost Xolo, která má pro příští rok velké plány s platformou Windows Phone. Kromě běžné podpory čínského trhu se výrobce zaměří na chytré telefony a tablety s novou verzí operačního systému od Microsoftu, procházející momentálně testováním v užším kruhu vybraných uživatelů.

WP 8.1

Xolo se již dnes může na domácí poměry pochlubit několika prvenstvími, mezi které patří využití procesoru od Intelu u modelu X900 nebo prodej prvního zařízení, podporující síť 4G TD – LTE, pod největším mobilním operátorem v Indii, Bharti Airtel. Indická mutace deníku The Economic Times tentokrát přináší zprávu, že Xolo bude první indickou společností, nabízející Windows Phone 8.1 u telefonů a tabletů. Mezitím ještě výrobce v prvním čtvrtletí roku 2014 představí chytrý telefon s touto platformou.

Zařízení od Xola jsou častokrát označovaná jako prémiová, nicméně cenovka prvního WP zařízení se bude pohybovat někde v rozmezí 150 až 300 dolarů (tj. 3 016 – 6 033 Kč). Nakonec zatímco Xolo má jasné plány,  doposud například Nokia neví, zda zařízení s WP 8 dostanou aktualizaci na WP 8.1, ačkoliv jeho vypuštění nemusí proběhnout ani do slibovaného dubna 2014.

Zdroj: economictimes.indiatimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat