ROM Manager je zpět v Obchodě Play aktualizováno

ROM Manager je zpět v Obchodě Play [aktualizováno]
2013-12-20T22:50:49+02:00
• 20. 12. 2013

Aktualizováno 20. 12.

Koushik Dutta měl asi štěstí, jelikož se mu podařilo dohodnout se s týmem z Obchodu Play. Původně to totiž vypadalo tak, že by musel vydat kompletně novou aplikaci ROM Manager, čímž by přišel o dosti důležitou historii. Nyní dostal další šanci a aplikace ROM Manager je zpět v obchodě. Tentokrát obsahuje i platby prostřednictvím Google in-app místo PayPal.

logo-app ROM Manager ClockworkMod Zdarma ANDROID

Původní článek 19. 12.

Máme zde nemilou zprávu pro milovníky aplikace ROM Manager. Na základě porušení pravidel došlo k odstranění z Obchodu Play bez jakéhokoliv varování. Vývojář Koushik Dutta měl podobný problém se svou aplikací Helium, ke které dostal 6 týdnů na to, aby byly odstraněny všechny problémy.

Dle jeho slov mu zbývaly ještě dva týdny, a proto nechápe, proč najednou Google odstraňuje další aplikaci bez jakéhokoliv varování. Pokud se podíváte do obchodu, tak v něm stále naleznete aplikaci ROM Manager Premium. Kde je tedy problém?

logo-app ROM Manager (Premium) ClockworkMod 5,99 US$ ANDROID

ROM Manager v základní verzi je zdarma a pro povýšení na Premium jste mohli jednoduše zaplatit skrze PayPal. Podobný systém byl i u Helium. A to je jádro problému. Google sám nabízí vlastní systém pro in-app nákupy. Pokud tedy využijete systém třetích stran, tak Google přichází o 30 % z ceny.

nexusae0_Notification_from_Google_Play_-_koush_koushikdutta.com_-_Mail_thumb

Tímto Koushik Dutta porušil pravidla, která jasně stanovují, že nesmíte používat odlišné platební způsoby, než jsou definovány. Na druhou stranu placení přes PayPal bylo využíváno v ROM Manageru ještě dříve, než byly zavedeny in-app platby. Zde měl Koushik dostatek času pro změnu a přechod na googlí platební systém, který byl představen v roce 2011.

Zatím si tedy musíme počkat, až vývojář vše opraví a bude používat Google in-app. Následně můžeme očekávat návrat původní aplikace ROM Manager, která opět bude zdarma a bude nabízet povýšení na Premium.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat