BenQ se vrací a s ním na úvod dvě novinky

BenQ se vrací a s ním na úvod dvě novinky
2013-12-05T11:15:44+02:00
• 5. 12. 2013

Vzpomínané oživení mobilní divize společnosti BenQ se stává skutečností a v souvislosti s tím zároveň přicházejí na mobilní trh dva chytré telefony. I když první zmínka o zařízeních padla už koncem října,  nyní jsou známy kompletní specifikace obou modelů, a to včetně prodejní ceny, kterou v úvodu drží na konkurenceschopné hranici.

BenQ

Oba telefony nabízejí takřka podobnou výbavu, mezi kterou lze zařadit 4,5palcový IPS displej s rozlišením 960 x 540 pixelů, 1GB operační paměť RAM, 4GB interní paměť, podporu microSD karet nebo přední 2megapixelovou kamerku. Jejich cesty se rozdělují až u použitých procesorů s 1,2GHz frekvencí, kde model F3 dostal čtyřjádrový procesor MT6589 od Mediateku, a verzi A3 pohání čtyřjádrový Snapdragon MSM8225Q od Qualcommu.

Menší rozdíly můžeme zpozorovat také u kapacity baterie. Model A3 se dočkal kapacity 2000 mAh a F3 si vysloužila 2100 mAh. Každopádně o rozdělení do nižší či vyšší třídy rozhoduje fotoaparát. Vyšší model F3 nabízí 13megapixelový fotoaparát a A3 nese pouze 8megapixelový snímač. Tchajwanský výrobce s prodejem začíná na domácí půdě, a to s cenou 7 990 tchajwanských dolarů (tj. v přepočtu 5 452 Kč bez daně a dalších poplatků) za BenQ F3 a 5 990 tchajwanských dolarů za BenQ A3 (tj. 4 088 Kč).

BenQ F3 BenQ A3

 

Zdroje: engadget.com, benq.com.tw, benq.com.tw

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat