BenQ uvažuje o oživení výroby telefonů

BenQ uvažuje o oživení výroby telefonů
2013-10-25T11:30:13+02:00
• 25. 10. 2013

K velkému návratu se pravděpodobně chystá tchajwanská společnost BenQ. Poslední zmínky sahají k roku 2007, kdy výrobce oznámil nedosažení zisku a tak byl nucen opustit mobilní průmysl. Následovalo sloučení této divize s mobilní skupinou u Siemensu, tudíž mobilní pozůstalosti zůstaly v Německu.

BenQ

Zahraniční server DigiTimes přinesl zprávu, že společnost BenQ uvažuje o návratu na mobilní trh. Technologie za uplynulých 6 let udělaly velký krok kupředu a za tu dobu se podařilo výrobci získat potřebný kapitál z jiných oblastí, kterými jsou zejména výroba monitorů, LCD televizorů či projektorů.

Zároveň to vypadá, že BenQ nebude jediným producentem a zapojí také svoji mateřskou společnost Qisda, jejichž výrobní závod najdete také v České republice. Momentálně můžeme očekávat dvojici zařízení s označením A3 a F3, kde půjde o modely do vyšší střední třídy chytrých telefonů.

BenQ A3 dostane 4,5palcový displej s qHD rozlišením, čtyřjádrový procesor od Qualcommu, 8megapixelový fotoaparát a BenQ F3 nabídne totožný displej, čtyřjádrový procesor MT6589 od MediaTeku taktovaný na 1,2 GHz, 12megapixelový fotoaparát. V prvopočátcích budou oba telefony k dispozici pouze na domácí půdě, kdežto ostatní mobilní trhy se dočkají v prozatím neupřesněné době.

Zdroj: intomobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Julinek

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat