Apple si chce patentovat vrstvy v mapách?

Apple si chce patentovat vrstvy v mapách?
2013-12-20T11:30:10+02:00
• 20. 12. 2013

Ještě nedávno jsme museli hledat nějakou dobrou navigaci do smartphonů. Dnes je situace mírně odlišná, jelikož existují služby a aplikace zdarma, které postačují svým účelům. Samozřejmě někteří raději zvolí placené, ale ani ty zdarma nejsou špatné.

Ve většině případů jsou aplikace vybaveny vrstvami, kde si můžete vybrat třeba zobrazení. Například u Google Map najdeme vrstvy pro satelitní snímky, provoz, veřejnou dopravu a jiné. Apple si podal patentovou přihlášku na něco podobného, což by mohlo být bráno negativně.

layersappl

Přihláška se jmenuje „Interaktivní Mapa“ a snaží se posunout vrstvy na jinou úroveň. V podstatě bychom se mohli dočkat lepšího třídění informací, které jsou vybírány na základě pozice mobilu. Například si budete moci vybrat dálnice nebo menší silnice. K tomu si zvolíte dodatečné informace relevantní k vybrané vrstvě.

Můžete si nechat zobrazovat vše, nebo si třeba vybrat jen restaurace. Z přihlášky se dále dozvídáme, že když třeba kliknete na nějaké město, zobrazí se vám zejména hotely, demografické údaje a podobně. Při kliknutí na dálnici se zvýrazní čerpací stanice, motely atd. Jakoby se jednalo o vyšší třídění informací a jejich vrstvení.

Zatím nevíme, kdy se tato novinka objeví přímo v mapách od Applu. Je také možné, že vše zůstane jen na papíře a nikdy se nedočkáme.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat