Představí Nokia také 8palcový tablet? spekulace

Představí Nokia také 8palcový tablet? [spekulace]
2013-11-22T10:00:36+02:00
• 22. 11. 2013

Je to zhruba měsíc, co finská společnost Nokia oznámila svůj první tablet s názvem Lumia 2520. O této zprávě jsme vás samozřejmě informovali. Nyní prosakují spekulace z více zdrojů o tom, že Nokia pracuje na novém 8palcovém tabletu s označením Lumia 2020.

Zatím se opravdu jedná o pouhé spekulace. Podle nich bychom se měli nového tabletu dočkat někdy v prvním čtvrtletí příštího roku. Bližší specifikace zatím neznáme, nicméně se dá předpokládat, že tablet bude vybavený Snapdragonem 800, který je právě přítomen v Lumii 2520. Nedá se ani moc čekat, že by Nokia usilovala o nějakou razantní změnu vzhledu zařízení. Těšit bychom se tedy měli na zařízení, které bude dostupné ve více barevných variantách, které jsou pro zařízení Lumia typické. Tablet zřejmě bude vyroben z podobných materiálů jako Lumia 2520 a mohl by také obsahovat PureView kameru. Jedinou jistotou by byla přítomnost operačního systému Windows 8. O jakou verzi by se jednalo, samozřejmě nevíme, nicméně se dá očekávat, že by Nokia použila RT verzi jako u Lumie 2520.

 

nokia-lumia-tablet-s

To, zda se tyto spekulace stanou skutečností, ukáže čas. Zřejmě největší pochybnost, která se nabízí, je to, že Microsoft pracuje na menší verzi tabletu jeho Surface. Bylo by tedy poněkud nelogické, kdyby obě společnosti vydaly dvě zařízení v téměř stejnou dobu.

Zdroj: technobuffalo.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat