LG Odin – 8jádrová bestie v přípravě?

LG Odin – 8jádrová bestie v přípravě?
2013-11-22T23:12:40+02:00
• 23. 11. 2013

Název LG Odin nepatří novému zařízení, jak by se mohlo zdát. Jedná se údajně o kódové označení nového procesoru, který má být vyvíjen samotnou korejskou společností. Dle dřívějších spekulací se měla novinka objevit už u nového LG G2, ale nakonec došlo na rozhodnutí, že lepší volba bude Snapdragon 800 – zřejmě kvůli výkonu.

Ovšem samotný vývoj se neměl zastavit a podle nejnovějších náznaků se máme procesoru Odin dočkat u nadcházejícího modelu G3. LG údajně zvolilo architekturu big.LITTLE, což znamená, že se bude jednat o 8jádrový procesor, v kterém budou 4 výkonnější jádra Cortex A15 a 4 slabší Cortex A7. To by ovšem znamenalo, že by mohly současně pracovat jen výkonnější nebo slabší jádra.

lgodin_251248239389_640x360

Pokud se korejský výrobce rozhodl pro použití varianty big.LITTLE MP, mohl by Odin pracovat se všemi jádry dohromady. Novinka by měla dosahovat maximální taktovací frekvence 2,2 GHz. Není zcela jisté, jaká grafika budou použita, ale předpokládá se nasazení Mali-T604/T624 nebo Mali-T720/T760.

S těmito specifikacemi by se mohlo jednat o rovnocenného konkurenta pro představený Snapdragon 805 od společnosti Qualcomm. Nyní si musíme počkat na oficiální vyjádření LG, jestli se hodlá pustit i do výroby vlastního procesoru pro smartphony a tablety. Stále je zde ale možnost, že by LG tyto plány zavrhlo kompletně.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat