Hugo Barra a Lei Jun: Jaké jsou jejich mezinárodní plány?

Hugo Barra a Lei Jun: Jaké jsou jejich mezinárodní plány?
2013-10-28T11:50:29+02:00
• 28. 10. 2013

Mezinárodní konference Global Mobile Internet byla svědky vzácné návštěvy, kde čínskou společnost Xiaomi zastupovala dvojice Lei Jun a po jeho boku se překvapivě také objevil Hugo Barra. Jakožto start-up firma v hodnotě 10 miliard dolarů sklízela už od svého prvopočátku velké úspěchy, takže pouhé 3 roky stačily k dosažení prvního zisku.

Xiaomi

Výrobce zároveň nedávno přitáhl velmi významnou osobu, kterou byl Hugo Barra z Googlu. Ten dostal za úkol uvést zařízení i na mezinárodní trh. Oba ve svém projevu zatrhli spekulace kolem vstupu na mobilní trh v USA, jelikož nechtějí nic uspěchat, ale zároveň je těší obrovský zájem. Ve svých plánech často padala přirovnání ke společnosti Amazon, i když se může cítit jako Apple, akorát vrátka k výrobním tajemstvím zůstávají více otevřená a přijímají různé návrhy.

Návrhy má na starost produktový manažer, který jej v případě výborného nápadu přinese inženýrům na stůl, a ti s nimi další týdny pracují. Společnost se také netají tím, že většina jedinečných vlastností pochází z uživatelských návrhů nežli z hlavy produktového manažera. Lei Jun srovnání jejich modelů MI3, MiTV či MIUI s Applem vysvětlil prodejními ceny, kde je Xiaomi drží blízko výrobním nákladům.

Global Mobile Internet

Jedním z posledních zajímavých bodů byl ten, kdy se oba vystupující zavázali k zachování 100% kompatibility s operačním systémem Android od Googlu, na němž je mimo jiné uživatelské rozhraní MIUI založeno. Nicméně podle neoficiálních informací z Číny v současné době Xiaomi údajně pracuje na vlastním konkurenčním operačním systému s názvem Mios, jehož uvedení můžeme očekávat na některém připravovaném zařízení.

Xioami Mi3

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat