Xiaomi MI4 možná s vlastním linuxovým MiOS

Xiaomi MI4 možná s vlastním linuxovým MiOS
2013-09-09T19:33:13+02:00
• 10. 9. 2013

Mobilní průmysl v Číně se rozrůstá daleko rychleji, než by většina z nás očekávala. Necelý týden po představení modelu Mi3 od Xiaomi přicházejí mezi širokou veřejnost nové informace o jeho příštím nástupci, kterým samozřejmě ponese jméno Mi4. Nejzajímavější novinkou může být chystaný operační systém MiOS založený na Linuxu.

Xiaomi

Podle anonymních zdrojů pekingský výrobce pracuje již od dubna letošního roku na vlastním operačním systému, jehož jádro bude vycházet z Linuxu. Systém s názvem MiOS je velmi podobný Google Chrome, jelikož také vychází z prohlížeče a v budoucnu jej Xiaomi bude chtít také uplatnit ve vlastních televizorech, tabletech či netboocích.

Samotní zaměstnanci firmy navíc tvrdí, že MiOS momentálně prochází testy pro uplatnění v další generaci telefonů se systémem Android, což asi značí zařízení Mi4. Veškeré telefony nyní běží na upravené verzi operačního systému Android, která je doplněna o aplikace a služby Googlu. Nicméně uživatelské rozhraní MIUI nabízí vlastní obchod s aplikacemi.

Plány Xiaomi jsou opravdu ambiciózní. Výrobce doposud sklízí velký úspěch ve všech směrech, a přispět by mu klidně mohl vlastní operační systém podporující aplikace z Google Play. Nyní zbývá jen čekat několik měsíců, jestli se nakonec potvrdí tyto plány.

Zdroj: gizchina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Julinek

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat