Nový Nexus 10 se ukazuje na Play Storu. Jedná se podvrh?

Nový Nexus 10 se ukazuje na Play Storu. Jedná se podvrh?
2013-10-28T13:20:45+02:00
• 28. 10. 2013
4

Aktualizováno 28. 10.

Je docela možné, že se s představením Nexusu 5 a Androidu 4.4 dočkáme i aktualizace tabletu od Googlu. Už dva měsíce víme, že se o jeho výrobu postará společnost Asus. Po dnešku si můžeme být i jisti specifikacemi a podobou. Nebo se jedná jen o dobrý podvrh?

gsmarena_001n5
Na internetu se již dříve objevil obrázek, který měl vyobrazovat Nexus 10. My jsme se ale rozhodli, že jej nebudeme publikovat, protože jsme se shodli, že se jedná o podvrh.

Render, který je umístěn výše vypadá přesvědčivěji. Veškeré ikonky odpovídají dosud uniklým fotografiím Androidu 4.4. Zároveň tablet je orientovaný na šířku (oproti předchozí verzi).

Menší problém vidím v tapetě. Ta je podobná té z Nexusu 5, ovšem jsou zde použity trochu jiné odstíny všech barev. Je zde až překvapivá shoda s fanouškovskou tapetou, která byla vytvořena právě na základě uniklého renderu Nexusu 5. Proč by Google používal tapety vytvořené fanoušky?

gsmarena_003
Na dalším z uniklých snímků můžeme vidět Nexus 10 po boku s nepředstaveným Nexusem 5. Zároveň se dozvídáme, jak by se tablet mohl jmenovat – Nový Nexus 10.

Zde mi opět nesedí jedna věc, a to orientace obrázku zařízení. Samotný render vypadá jako ten, který jste mohli vidět výše. Pouze je pootočený o pár stupňů. Chybí stín, perspektiva a vše působí uměle (aspoň tedy na mě jako na grafika).

gsmarena_002
Na posledním obrázku vidíme všechny specifikace. V porovnání s aktuálním Nexusem 10 by si měl mladší bratříček hodně polepšit prakticky v každém ohledu.

Závěrem bych chtěl říci, že se dle mého názoru jedná o velmi dobře propracovaný podvrh. Na druhou stranu bych takovým tabletem nepohrdl. Konečné rozhodnutí nechám ale na každém z vás.

Původní článek

Minulý rok jsme se dočkali 10palcového tabletu Nexus 10, který je vyráběn společností Samsung. Již brzy se dočkáme oficiálního zahájení prodeje i u nás, ale zajisté se připravuje další generace. Již delší dobu se objevují spekulace, že i za druhou generací bude stát jihokorejský výrobce, ale nové informace říkají něco jiného.

Web Geek.com dostal od několika nezávislých zdrojů zprávy, že za druhou generací bude stát Asus. Rozlišení displeje by mělo být zachováno, takže se máme těšit na 2560 x 1600 pixelů. Ovšem v oblasti výkonu dojde ke změně a Nexus 10 by měl být vybaven SoC od Qualcommu, ale není jisté, jestli se bude jednat o Snapdragon 600 nebo 800.

asus-n10

Prozatím nemáme žádné přesné informace o dostupnosti, ale zjevně se objeví v řetězci Best Buy a samozřejmě v Google Play ve čtvrtém kvartálu tohoto roku. Ovšem na snímku je zobrazeno mylné datum.

Zatím se jedná jen o spekulaci, ale pokud by za výrobou stál opravdu výrobce Asus, tak by se český zákazník mohl těšit na nový model. Je jasné, že nemusíme očekávat okamžitou dostupnost na našem trhu, ale zpoždění několika týdnů by nemuselo vadit. Tak trochu očekáváme podobnou strategii, jako byla u první generace Nexusu 7.

Zdroje: geek.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Android programátor, co se zajímá o nejrůznější mobilní technologie a sítě.

Komentáře

No…po negativních zkušenostech s Nexusem 7 (odlepený displej, 2x vadné repro, nyní vadné USB) z toho moc radost nemám :-(

tak to mas zmetek.. (to se vzdy stane)
me nexus 7 pada porad (kazda hrana i display dostal zabrat) a stale bezi jako za mlada :D
neodsuzuj asus je to dobra firma :)

Asus odsuzovat musím, protože už delší dobu je kvalita jejich výrobků mizerná, obzvláště v oblasti notebooků. Co se týče Nexusu 7 první generace, je po celém světě velké množství lidí se stejnými problémy, obzvláště odlepující se displej patřil mezi největší problémy první vlny. Druhá generace pro změnu ihned po začátku prodejů vykazovala problémy s GPS a opět s displejem, tentokrát se špatným multi-touchem. Tohle už něco o Asusu vypovídá – dělá nekvalitní zboží šité horkou jehlou, a to je problém…dobrá firma to určitě není, to by byla v žebříčku spokojenosti zakázníků úplně jinde.

Vas pohled na Asus já jsem s nim jen a jen zadobře :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat