Allwinner A23: Nový procesor s minimálním výkonem a cenou

Allwinner A23: Nový procesor s minimálním výkonem a cenou
2013-09-11T20:07:49+02:00
• 12. 9. 2013

Čínská společnost Allwinner chystá vypustit mezi výrobce chytrých zařízení nový procesor nesoucí označení A23. Výrobce známý dodávkami hardwarových prvků převážně do low-endových zařízení nejen z Číny tak nepřináší nic převratného, ale pouze vylepšenou verzi předchozího čipu A20, také soustředěného na cenově dostupná zařízení.

Allwinner A23

Allwinner A23 je dvoujádrový procesor založený na architektuře ARM Cortex-A7 dovolující maximální takt 1,5 GHz a je doplněn o grafický čip Mali 400MP2. Svými vlastnostmi ho opravdu lze zařadit mezi nevýkonné procesory, jelikož i při porovnání s těmi od Rockchipu nebo MediaTeku nepodává výkon hodný porovnání. Jeho hlavními přednostmi je nízká pořizovací cena a mimo jiné také podpora různých platforem, mezi které například patří i Ubuntu nebo Fedora.

Podle posledních zpráv bude mít procesor energetickou účinnost větší než většina čipů používaná během přehrávání hudby – až o 50 procent. Čip A23 nahrazuje předchůdce A20 s takřka totožnými vlastnosti. Pouhá změna se udála u taktu, kde byla hodnota 1,2 GHz. Tento hardwarový prvek bude dostupný od října, čili v zařízeních jej zřejmě můžeme očekávat ještě na konci roku.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat