Windows a Mac aplikace v zařízení iPad a iPhone

Windows a Mac aplikace v zařízení iPad a iPhone
2013-08-29T08:00:00+02:00
• 29. 8. 2013

Parallels, konkurent velkého hráče na poli virtualizace VMware, vydal zcela novou verzi virtualizační aplikace Access pro iPad. iPad není první zařízením, které tento produkt podporuje, avšak původní zařízení Access Mobile, pro které byl tento produkt určen, již není k dispozici.

iphone-parallelsAccess se jako první produkt v této kategorii snaží o nativní implementaci programů a dokumentů z MAC či Windows do iOS (iPad, iPhone) takovým způsobem, aby byl využit veškerý potenciál iOS operačního systému.

Tento krok může podpořit další přechod korporátních uživatelů směrem k tabletům od běžného PC, kde je v současnosti hlavním nedostatkem neefektivní přístup resp. editace pracovních dokumentů. Access má ve své poslání tuto překážku odstranit a umožnit tak plnohodnotnou editaci dokumentů z jakéhokoliv místa.

Aplikace začíná s cenou 79,90$ za jedno virtualizované zařízení, kde další virtualizované zařízení stojí taktéž 79,90$.

Hlavními komponentami jsou:

  • App Launcher – na straně virtualizovaného stroje zajistí vzhled a velikost ikon takovým způsobem, aby korespondoval se vzhledem a velikostí ikon na straně iPadu.
  • App Switcher – zobrazení doku, který slouží pro uchování aplikací, které jsou nyní neaktivní, avšak nejsou vypnuty.
  • Gestures – Parallels jsou známy tím, že jejich virtualizační nástroje umožňují výběr, kopírování a další práce z virtualizovaných stanic do stanic klientských. Avšak nyní se tato forma úprav posunuje o úroveň výše tím, že výběr je zprostředkován přímo klientským zařízením (iPad) – tak, jak jste zvyklý při úpravě jakéhokoliv textu v iOS.
  • Keyboard – zprostředkování klávesnice iOS s přidáním zkratek kláves, jakými jsou F1-F12 a další pro plnohodnotné ovládání virtualizovaného prostředí.

Téměř rok trvalo vývojářům, než se rozhodli, jakým způsobem bude Access aplikace vykreslovat, aby výsledný vzhled byl adekvátní k nativní aplikaci iOS. Výsledek je pozoruhodný. V současnosti je aplikace v plné podpoře MAC v betaverzi s Windows. Do budoucna lze počítat s rozšířením virtualizace pro Windows 8 či Android.

Pro úspěšné nasazení je potřeba nainstalovat aplikaci do vašeho iPadu(iPhonu) a agenta do zařízení, ke kterému chceme mít přístup.

Videoukázky a další informace lze nalézt na stránkách výrobce.

Zdroj: techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

IT manager s zálibou všeho s názvem Google nepříčící se značkám jako je Apple :)

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat