Nokia Lumia 1520 „Bandit“ na první fotografii aktualizováno

Nokia Lumia 1520 „Bandit“ na první fotografii [aktualizováno]
2013-08-29T06:00:16+02:00
• 29. 8. 2013

Aktualizováno 29.8.

Novinka by se měla jmenovat Lumia 1520, přičemž kódové označení je Nokia Bandit. Doposud jsme neměli bližší představu o vzhledu tohoto nového obříka, ale nová fotografie ukazuje, že se mohou těšit milovníci extra velkých smartphonů. Na snímkui níže můžete vlevo vidět Lumii 1020 se 4,5palcovým displejem a vpravo již nový model s 6palcovým zobrazovacím panelem.

NL1520

Původní článek 26.8.

Podle Reuters finský výrobce plánuje představit příští měsíc svůj nejnovější model, který bude spíše zapadat svou velikostí mezi obry. V současné nabídce Nokie zatím dominuje svou velikostí Lumia 625 s 4,7palcovým displejem. Chystaná novinka zatím ještě nemá svůj oficiální název, ale dle portálu WPCentral by měl mít zobrazovací panel velikost 6 palců. S tímto zařízením se zřejmě chce Nokia pustit do souboje v oblastí větších smartphonů, kde dominuje Samsung se svou linií Note.

nokia-lumia-snapdragon_0

Další informace napovídají, že se nebude jednat o žádné ořezávátko. Displej by měl mít Full HD rozlišení, takže by se dalo odhadovat, že cena bude podstatně vyšší. O výkon by se mohl postarat čtyřjádrový procesor od Qualcommu, ale není jasné, jestli se bude jednat o starší Snapdragon S4 Pro nebo Snapdragon 600. Na zadní straně by novinka mohla být vybavena 20MPx senzorem.

Nokia plánuje událost na konec září v New Yorku, kde bychom se mohli dočkat také tabletu se systémem Windows RT. Zřejmě se dočkáme několika zařízení, ale zatím se jedná o spekulace. Možná se finský výrobce pustí do nových vod větších zařízeních, kde jednoznačně dominuje jen Android. V případě tabletu bude muset zaujmout zejména cenou, jelikož konkurence nabízí u svých modelů dobrý poměr cena/výkon.

Zdroje: wpcentral.com, wpcentral.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat