Sony v prvním čtvrtletí konečně dosáhlo zisku

Sony v prvním čtvrtletí konečně dosáhlo zisku
2013-08-02T07:00:45+02:00
• 2. 8. 2013

Dlouhodobě utápějící společnost Sony se v prvním čtvrtletí tohoto roku dočkala čistého zisku. Japonský výrobce od loňského roku zaznamenal čistou roční ztrátu ve výši 252 milionu dolarů a až nyní eviduje první čistý zisk s 35 miliony dolarů. Největší zásluhu si může připsat právě mobilní divize a její modelová řada Xperia včetně tabletu Xperia Tablet Z. V porovnání s minulým rokem došlo ke zlepšení o 14 %.

sony-xperia-z-ultra

Sony celkově prodal 9,6 milionu chytrých telefonů, což je 2,2milionový nárůst oproti stejnému období z minulého roku, kdy bylo prodáno přes 7,4 milionů zařízení. Prodejní jednotka zahrnující mobilní zařízení a osobní počítače zvýšila tržby o 36,2 %, za což především může aktivní marketing s reklamou a v neposlední řadě také zajímavé funkce u jednotlivých zařízení.

03_image

Pravý opak stále zažívá divize s herními konzolemi, která se potýká s provozní ztrátou 149 milionů dolarů. Zásluhu na tom má upadající zájem o Play Station 2, 3, Portable a další vynaložené výdaje na novinku v podobě Play Station 4. V budoucnu můžeme zřejmě očekávat další pozitivní výsledky s kladnými čísly, o nichž se postará dosavadní Xperia Z Ultra a chystaný model i1 Honami s velmi působivým vybavením.

Zdroje: pocketdroid.net, sony.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat