Motorola představila smartphone Moto X

Motorola představila smartphone Moto X
2013-08-01T21:16:07+02:00
• 1. 8. 2013
3

Google ani Motorola si nedělali nějaké velké starosti s utajením nejnovějšího modelu Moto X, který byl představen právě dnes. Eric Schmidt během dne lákal na Google Plus slovy, že se jedná o první mobil designovaný po akvizici Motoroly Googlem. Takže se potvrzuje teorie, která se nesla internetem minulý týden. To ale není nic překvapujícího.

Motorola Moto X je asi jedním z nejočekávanějších zařízení tohoto roku, jelikož na něm závisí úspěch nebo neúspěch nejstaršího výrobce mobilů na světě. Nyní se pojďme podívat, na co vlastně budou obě firmy lákat.

Tento model není vyráběn někde v Asii s využitím levné pracovní síly. Jeho výroba z větší části probíhá v USA – konkrétně ve Fort Worth v Texasu. Už samotná oficiální stránka láká na design, který bude jen váš. Vy sami se máte stát designéry.

Screenshot_137

Samotný výkon bude dodáván SoC přímo z dílny Motoroly, ale v podstatě se jedná o upravený dvoujádrový procesor od Qualcommu taktovaný na 1.7 GHz s 2 GB RAM, který prošel těžkou optimalizací. Byly mu přidána další jádra, přičemž 4 z nich patří grafice Adreno 320. Jedno je speciálně vyhrazeno pro senzory a druhé obstarává hlasové příkazy pro Google Now. Díky tomu nedochází ke zbytečnému plýtvání energie.

moto-x-colors

Displej má úhlopříčku 4,7 palce s HD rozlišením a jedná se o AMOLED panel. Základní interní paměť je 16 GB, přičemž bude dostupná i 32GB verze. Baterie má kapacitu 2200 mAh se slíbenou výdrží 24 hodin běžného používání. Nechybí podpora 4G sítí. Na zádech najdeme 10MPx foťák s technologií Clear Pixel. Na přední straně se nachází 2MPx kamerka pro videohovory. V obou případech je udáván záznam videa v 1080p. V oblasti konektivity najdeme Bluetooth 4.0, USB 2.0, 802.11a/b/g/n/ac, GPS a GLONASS. Nesmí chybět technologie Miracast nebo NFC. U tohoto modelu budete potřebovat nanoSIM kartu, takže se nevyhnete výměně.

V tuto chvíli bude dostupnost pouze v USA u tamějších mobilních operátorů za cenu 199 dolarů s dvouletou smlouvou. Vybavenější varianta bude stát 249 dolarů. V základu budou k dispozici dvě barvy – bílá a černá. Později se objeví kryty z různých materiálů nebo barev. Nebude chybět ani možnost si nechat na záda Moto X napsat nějaký text. Motorola láká na 2000 variací tohoto mobilu.

moto-x-2-hero

Později by se mělo zařízení dostat i do jiných zemí. Bohužel neznáme bližší detaily a ani globální cenu. Moto X se navíc objeví v nabídce Google Play Obchodu, přičemž Android bude v čisté podobě.

Specifikace:

  • Sítě: GSM / GPRS / EDGE, UMTS / HSPA+ až 42 Mb, CDMA / EVDO Rev A (CDMA model), 4G – LTE
  • Zadní foťák: 10MPx CLEAR PIXEL (RGBC) / LED blesk / videa 1080p (30 snímků za sekundu)
  • Přední kamerka: 2MPx 1080p
  • Výkon: Motorola 8X
  • RAM: 2GB
  • interní paměť: 16/32 GB
  • Android 4.2.2 Jelly Bean
  • Baterie: 2200 mAh
  • rozměry: 129.3 x 65.3 x 5.6 až 10.4 (tloušťuka) mm, váha 130 gramů
  • WiFi: 802.11 a/b/g/n/ac dual band
  • Bluetooth 4.0 LE EDR
  • Bonus: na 2 roky 50 GB v Google Drive

MotoX_BlackMotoX_WhiteMotoX_ATT_Violet-PurpleMotoX_ATT_Cabernet-Purple

MotoX_ATT_Turquoise-NeonYellowMotoX_ATT_RoyalBlue-BlackMotoX_ATT_Spearmint-NeonYellowMotoX_ATT_Angle_Cabernet-Purple 2

MotoX_ATT_AngleTurquoise-NeonYellow_ATTMotoX_ATT_Angle_Spearmint-NeonYellow_ATT

MotoX_ColorPinwheel

Při této příležitosti také došlo na změnu webových stránek společnosti Motorola, které jsou nyní laděny spíše do googlích barev – do bílé. Během dne jsme také sledovali, že Youtube kanál výrobce procházel změnami. Například zmizela všechna videa a do 21 hodin našeho času byl kanál zcela prázdný.

Motorola Connect pro Chrome

Společnost se rozhodla jít dál a představila dnes v předstihu doplněk pro webový prohlížeč Chrome. Ten si nainstalujete a následně propojíte se svým smartphonem. V podstatě se jedná o notifikační centrum. Jakmile vám na mobil přijde sms, tak se vám v prohlížeči objeví upozornění. To ale není vše, díky Motorola Connect můžete na sms odpovědět, přičemž je zde jednoduchý manažer v okně. Takže můžete komunikovat s více lidmi a nemusíte ani sáhnout na mobil.

unnamed_7_

Dalším bonusem je zobrazení příchozího hovoru, přičemž jej můžete odmítnou, ale pro zvednutí již musíte sáhnout po mobilu. V tuto chvíli je doplněk určen pro novou řadu Droid a novinku Moto X. Motorola Connect se nachází v Internetovém obchodě Chrome.

Motorola Migrate

Doplňkem pro Chrome to nekončí, jelikož v obchodě Play se nachází aplikace, která vám napomůže přesunout sms zprávy, historii hovorů, kontakty ze SIM karty, média a nastavení displeje a hlasitosti do Moto X. V podstatě stačí nainstalovat aplikaci na oba smartphony, přičemž na novějším jen naskenujete QR kód ze starého. Následně dojde k přenosu dat skrze WiFi.

unnamed_8_ unnamed_9_

logo-app Motorola Migrate Motorola Mobility LLC. Zdarma ANDROID

Zdroje: pocketnow.com, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Hodně pěkný telefon určitě google/motorola dobijí trh pokud cena bude nízká :)) Chtěl jsem se zeptat jestli se nevím jak budou aktualizace jestli od googlu rychle a nebo od motoroly, ale zase když je to google tak asi na tom nezáleží že? :)

Přemysl Vaculík

VIP 1. 8. 2013, 22:36

Google si bude aktualizovat sám Moto X Google Edition. Následně Motorola své a pak záleží na operátorech v USA, kteří tam mají bloatware.

Jakub Žofaj

1. 8. 2013, 22:01

Super uz sa neviem dockat kedy bude na predaj u nas. Dufam, ze ho budem mat do vianoc vo vrecku;) Len tak dalej googlorola, vas pristup sa mi paci stale viac :D

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat