Google City Expert – novinka z Mountain View

Google City Expert – novinka z Mountain View
2013-08-03T13:54:34+02:00
• 3. 8. 2013

Google za poslední dobu zrušil nebo výrazně pozměnil několik služeb, za což si vysloužil nutnou dávku kritiky. Ovšem tento gigant se také vyžívá ve spouštění novinek, které mají podpořit stávající služby. Včera jsme se dočkali nového lokalizačního nástroje, který vám pomůže najít ztracený smartphone nebo jej vzdáleně vymazat. Ovšem mezitím spustil v tichosti něco odlišného – Google City Expert.

insider

Jedná se v podstatě o program na podporu zajímavých míst ve vašem okolí. Google City Expert se zaměřuje na ty uživatele, kteří rádi hodnotí lokální podniky, atrakce a zajímavá místa. Aby se normální uživatel mohl stát právoplatným členem Google City Expert, tak musí splňovat několik podmínek. Musí mít minimálně 50 hodnocení za sebou a každý měsíc musí vyprodukovat 5 hodnocení, ale součástí musí být obsáhlejší text a samozřejmě fotografie.

Jsou to poměrně přísné podmínky, ale za odměnu dostanete speciální online odznáček nebo identifikaci, že jste expert. K tomu budete od Googlu dostávat reklamní předměty, ale není přesně zmíněno, co to bude. Takže se může jednat o trička, hrníčky nebo cokoliv jiného z jeho eshopu. Navíc se stanete exkluzivními členy Google+ komunity a budete dostávat pozvánky na unikátní akce, kam bude omezený přístup.

Vše je provázané se sociální sítí Google Plus a už možná tušíte, že zde bude jeden háček. Program Google City Expert je omezen zatím na vybrané země a města, což se dalo očekávat. V tuto chvíli je program k dispozici v následujících lokalitách: Austin, Birmingham (UK), Bristol (Velká Británie), Chicago, Edinburgh, Londýn, New York, Portland (OR), Phoenix, Raleigh-Durham, San Francisco a Sydney.

Screenshot_141

Jedná se spíše o zkušební provoz, čímž chce Google zjistit, jestli je zde zájem o něco podobného. Google vám ale nebrání, abyste se zaregistrovali. Pokud program spustí v naší zemi, tak nám dá vědět. Jelikož česká pobočka Googlu je poměrně aktivní, možná se dočkáme. Pro registraci navštivte tento odkaz google.com/cityexpert.

Screenshot_145

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat