Správce zařízení Android má své webové rozhraní aktualizováno

Správce zařízení Android má své webové rozhraní [aktualizováno]
2013-08-08T07:50:13+02:00
• 7. 8. 2013
14

Aktualizováno 7.8.

Konečně jsme se dočkali. Google spustil webové rozhraní pro novou funkci, která vám umožní najít smartphone nebo jej vzdáleně vymazat. V první řadě si ale na Androidu musíte zprovoznit správce. Musíte mít aktuální verzi Google Play Služeb, kterou můžete stáhnout níže, nebo si počkáte na oficiální aktualizaci. Následně běžte do nastavení smartphonu, do Zabezpečení a Správce zařízení. Zde povolte Správce zařízení Android.

Screenshot_163

Nyní je vše připraveno a můžete jít na webovou stránku google.com/android/devicemanager. Zde stačí jen přijmout podmínky a vzápětí se kontaktuje Android. Nyní máte možnost jej vzdáleně z části ovládnout.

Screenshot_164

Pokud budete hledat webové rozhraní Správce zařízení Android, tak musíte jít do Obchodu Play (web) a následně klikněte na ozubené kolečko.

Screenshot_165

Aktualizováno 3.8.

Nový bezpečnostní nástroj můžeme očekávat skrze aktualizaci Google Play Service. Pokud nechcete čekat, můžete si stáhnout novou verzi již nyní. Jsou k dispozici instalační balíčky, ale musíme upozornit, že si musíme počkat, až Google zprovozní webové rozhraní a uvolní aplikaci pro správu.

2013-08-03 18.16.51

Z nových informací se také dozvídáme, že Google neuvedl jednu funkci, která zřejmě nebude ihned dostupná při spuštění. Jedná se o zamknutí zařízení. Zatím se máme těšit jen vyzvánění, smazání dat nebo lokalizaci v Google Mapách.

Původní článek 2.8.

Mnozí výrobci nabízejí službu pro lokalizaci smartphonu a naposledy tak učinilo Sony. Dlouho se vyčítalo Googlu, že nemá něco podobného, ale dnešním dnem se vše mění. Google uveřejnil, že přichází nástroj Android Device Manager. V podstatě skrze tento nástroj budete moci lokalizovat svůj smartphone nebo tablet se systémem Android v Google Mapách.

Pokud ztratíte své zařízení, tak máte dvě možnosti. Buď necháte mobil nebo tablet vyzvánět nahlas, abyste jej mohli najít, nebo můžete při nejhorším smazat veškerá data. Samozřejmě se jedná o poslední možnost, takže ve výsledku spíše využijete možnost lokalizace v mapách.

blogpost (1)

Prozatím se jedná jen o ohlášení nové služby, přičemž její dostupnost má být na konci tohoto měsíce. Pokud byste čekali, že Android Device Manager bude dostupný jen pro novější systém, tak máme dobrou zprávu. Podpora je ohlášena pro Android 2.2 a vyšší. Vše bude zabudované v  Google Play Services, přičemž bude existovat samostatná aplikace pro správu společně s webovou formou.

Zdroje: officialandroid.blogspot.cz, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Radek Tomasek

21. 9. 2021, 8:45

Kg dík tj

Marek Metelka

8. 8. 2013, 8:29

Můj Galaxy Nexus je pro něho asi oříšek :D Syncnutá poloha v mapách na nějakých 10-15 metrů, zaplá data, GPS a WiFi a přesto poloha není k dispozici. Vše potřebné nastavené. Stejně tak vyzvánění bez úspěchu. To dělá asi ten poladěný správce zařízení (při připojení exchange serveru nevyžaduje jeho politiky) a customromka. Nojo, opět to není dokonalé.

Václav Smažený

7. 8. 2013, 22:49

No ten wipe je celkem na nic, protože potom už k tomu zařízení nemám přístup. Navíc přístupu Google, tajně nainstalovat Google Play Services včetně následných aktualizací, nemůžu přijít na chuť. Aspoň by měli informovat o tom, co aktualizace přinesla.

K tomu ještě na lowendech třeba s 80MB pamětí, to zabere přes 25 MB místa. A aplikaci nelze odebrat.

Ladislav Polický

7. 8. 2013, 21:06

Funguje, ale spatne. Pokud je zarizeni v tichem rezimu, nezvoni, i kdyz aplikace tvrdi, ze bude zvonit s maximalni hlasitosti. Nebude. Dalsi vec je, ze polohu urci jen se zapnutymi daty, evidentne to nezvladne triangulaci podle BTS. Takze pokud najdete nejake zarizeni a chcete mit dost casu se v nem porypat, ztlumte ho a vypnete data. Muzete si s nim pak delat, co chcete, i kdyby se majitel rozkrajel.

Přemysl Vaculík

VIP 7. 8. 2013, 21:11

A proto Google radí, aby na zařízení byl zámek/PIN/gesto

Ladislav Polický

7. 8. 2013, 21:14

To uz je krajni pripad. Spouste lidi by stacilo, kdyby si mohli takto prozvonit mobil, kdyz ho hledaji v aute nebo doma. Ale pokud nezvoni v tichem rezimu, je to k nicemu. Trochu me to prekvapuje, nemel by snad byt takovy problem potlacit nastaveni mobilu, kdyz je mozne z nej na dalku data i mazat, nebo je menit. Tady je to nedomyslene.

Tomáš Nývlt

7. 8. 2013, 22:18

Tak nevím, ale na Samsung Note II zvoní i v tichém režimu.

Ladislav Polický

7. 8. 2013, 22:25

Tak na Galaxy Tab ne. A na Huawei G510 pouze v pripade, ze je zapnuta wifi. Pak detekuje polohu i zvoni v tichem rezimu. Pokud je wifi vypnuta, i pres aktivni datove prenosy nenajde polohu a nezvoni. Evidentne jim to na kazdem zarizeni funguje jinak.

Václav Smažený

7. 8. 2013, 22:37

To je ta „super“ vlastnost Androidu – fragmentace.

Ladislav Polický

7. 8. 2013, 22:41

Ano, tato vlastnost je super. Zkuste pro takovy bordel napsat nejaky virus :)

Ono to fakt funguje.

Václav Smažený

2. 8. 2013, 20:29

Tak jsem rád, že to konečně Google okopíroval. Microsoft a Apple to mají již dlouho.

Marcel Bone Bezek

2. 8. 2013, 20:15

Tak konečne.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat